User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: No throttle response on 3.0CDTi

  1. #1
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default No throttle response on 3.0CDTi

    If when looking around a car park for example, letting the engine pull you around in 1st gear I depress the clutch and try to rev the engine a bit whilst still moving, it wouldn't budge much even under full thorttle! If I do it 3-5times it will eventually start to rev normally.

    What could be the problem?

  2. #2
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default


  3. #3
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Maybe the pedal box is on its way out?
    Now I need a turbo to keep up!

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South West
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    my mate had this problem and it was vains stuck in turbo, But I have a thottle pedal of my 150 cdti manual for sale done 35k fits all vectra c's as long as manual.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Bracknell, Berks
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    As Big Sig suggested this sounds like your pedal box or to be more precise your throttle position sensor is on the way out.

    They can be cleaned carefully with sucess (did it on a 1.8 Sri Astra G) as long as you are gentle and delicate in your mechanic skills.

    I would also suggest a trip to the dealer or reputable mechanic to clear down any fault codes before trying to clean it.

    A new throttle position sensor is expensive - try car parts connexion http://www.carpartsconnexion.com and see if there is one going cheaper from a main dealer.

    Hope this helps.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Bad throttle response
    By Hodgy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 6th February 2013, 19:21
  2. Bad EGR and no response from the throttle 2,0 DTI
    By ldanieli in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 13th February 2012, 19:38
  3. intermittent throttle response
    By helisurf in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 21st December 2011, 22:06
  4. Throttle response
    By old cruiser in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 21st July 2009, 08:27
  5. Slow throttle response
    By dazza3674 in forum Introduce yourself.
    Replies: 1
    Last Post: 10th September 2008, 08:51

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •