User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Starting - engine juddering

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    oopnorth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Exclamation Starting - engine juddering

    Hi,

    It's my 2003 2.2 sri - all seems well when driving but a couple of times recently the engine has been juddering when starting from cold / at idle [best description i can give]. It sounds like when a coilpack went on my 1.8T leon cupra r a few years ago, but that was when driving, this is stationary idling cold start. Didn't happen today ?

    Could it be an emissions sensor ?

    Cheers

    P.S. Newbie, please be gentle if this is a well versed topic, i did search first though.

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    oopnorth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Anyone ?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    BEDFORDSHIRE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Angry

    Quote Originally Posted by GWHIZZER View Post
    Hi,

    It's my 2003 2.2 sri - all seems well when driving but a couple of times recently the engine has been juddering when starting from cold / at idle [best description i can give]. It sounds like when a coilpack went on my 1.8T leon cupra r a few years ago, but that was when driving, this is stationary idling cold start. Didn't happen today ?

    Could it be an emissions sensor ?

    Cheers

    P.S. Newbie, please be gentle if this is a well versed topic, i did search first though.
    HI I have exactly the same model and the same problem and I have replaced the coil pack and still no joy. Getting really fed up with this car thinking of getting rid of it. Let me know if you find out what it is.

  4. #4
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Could be anything from a dirty throttle body to DMF. Are the revs fine?

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    oopnorth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry for delay, been away.

    Yes for me the revs are fine, and after 20 seconds or so it has cleared the juddering/rocking motion - it is like it is struggling to get the right mix of air/fuel/timing

    Strangely it hasn't done it the last 4 starts ?

  6. #6
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Any sort of noise at all?

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    BEDFORDSHIRE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine makes a mis-firing sound but clears after about 20 seconds

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    oopnorth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by LEEPOLLARD View Post
    Mine makes a mis-firing sound but clears after about 20 seconds

    same here, with the engine juddering at same time - i guess this is to be expected if misfiring.

    It's going to get all fluids and filters done, and EGR cleaned - see how that helps.

    Cheers

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    guys i recently had the same issue with you 2, its like a judder/knocking noise? only last afew seconds then all is well untill you start it again?
    If Yes then i recently changed my injector 3 wiring and it no longer does it. dont know how this applies to your selfs but a possability!
    good luck

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9 cdti Z19DT estate engine juddering plus white smoke coming from engine bay
    By danedragger in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 25th January 2013, 17:44
  2. Engine fault light on / Juddering when hot
    By Angelchops in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 17th September 2011, 19:16
  3. Engine Juddering and struggled to reach 70 mph
    By vectrasri-j in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 19th December 2009, 23:17
  4. Engine Problems again Spanner and juddering !
    By CdRsKuLL in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 6th December 2007, 22:27
  5. Engine not starting
    By NI-2.2SRI in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 29th April 2007, 13:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •