User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 81

Thread: Central Dashboard Display & Radio cut out / reset problem: 2004 Vectra 1.8

  1. #1
    Regular Member mikethemechanic's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Eire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Exclamation Central Dashboard Display & Radio cut out / reset problem: 2004 Vectra 1.8

    Folks, I took a look at previous posts here, but can't find an instance of this particular problem.
    I'm hoping someone here can help with a solution.

    The central dashboard display and radio (Siemens VDO CDR2005) keep cutting out and resetting themselves on my 2004 Vectra 1.8.
    Its as if the ignition key has been turned off and back on again right away, except it happens while the car is running!

    The display goes blank for approximately 1 second, then comes back on with the time and date in the middle, before returning to the normal display.
    While this is happening, the radio station or CD will temporarily fall silent for a second or two, then resume as normal.

    I removed the radio, but the display still exhibits this problem by itself.

    Frequency or problem: This happens every few minutes. Its gets frustrating on a long drive!
    Has anyone else experienced this problem or can suggest a solution?

    Thanks in advance,
    Mike

  2. #2
    Regular Member mikethemechanic's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Eire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could this be a CANbus problem? I don't think its simply a bad connection, as bumps or vibrations don't make the problem better worse? Anyone got any ideas?

    Thanks,

    MtM

  3. #3
    Regular Member mikethemechanic's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Eire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Question

    Soooo..... I checked all the fuses in the fusebox on the left side of the dashbaord this evening.

    Fuses number 1, 17 26 etc. Everything seems to be fine there.

    Problem still persists though.

    Anyone else on these boards ever have a similar problem with the radio and display switching themselves off and back on again?

    Mike

  4. #4
    Regular Member mikethemechanic's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Eire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Still no closer to understanding what is causing this problem.

    The radio & display reset themselves 5 times in a 15 minutes period this evening.

    All other electrical systems are working perfectly.

    Is there anyone on here that has ever had this problem?
    (or can lookup and see if this is a known issue on the Vectra?)

    Thanks in advance,
    MtM

  5. #5
    Regular Member mikethemechanic's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Eire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    can anyone help - pretty please ;-)

  6. #6
    Full Member plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    346 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Tough one this, not seen or heard of this problem before... Its as if its getting the command to turn off on its own? Only suggestion i can offer is to try it with the engine off and see if it does it.. You could also try the ignition logic setting and then see if it does it. Also maybe a radio swap with someone near you prove if its the radio or something else?
    Plasma's Tech2 services are now open and able to provide services

  7. #7
    Regular Member mikethemechanic's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Eire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Good point plasma. I just checked it now, and the problem occurs even with the engine off. I'm not sure of the significance of this? Any ideas?

    Sorry - what's the ignition logic setting?

    I removed the radio and powered up, and the display still does the reset thing every few minutes.

    Anything else I can try - is there a hard reset I can do on the infotainment system/display (other than taking the fuse out)?

    thanks, MtM

  8. #8
    Full Member plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    346 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    The headunit stands as a seperate ECU on the system as so does the display (for them both to be doing the funky reset independantly of each other does point towards a common problem which you already know.. But what is it????? Could it be a fault with one of the other modules on that particular canbus speed (Low, Mid or High) causing the problem? Or has something happened to both of these units? I do believe your next test is to try a donor unit in your car or to try your units in another car. I'll look later and see what system these 2 units are on and you can try disconnecting anything else on that system.
    Plasma's Tech2 services are now open and able to provide services

  9. #9
    Regular Member mikethemechanic's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Eire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi plasma,

    any luck figuring out what other systems are on that bus?
    Anything I can try disconnecting?

    Update: I tried my CDR2005 on a mate's car and it works fine

    Cheers,
    MtM

  10. #10
    Full Member plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    346 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    okies, tbh i'd forgotten. Will have a looksie tonight for you, but my suspicions of it being a CANBUS fault are getting stronger. Once I leave the orifice at 5pm and get home I'll jump on and check.
    Plasma's Tech2 services are now open and able to provide services

Page 1 of 9 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. vectra 2003 reg= Radio display
    By iskren75 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 3rd October 2011, 22:40
  2. Vectra C Radio/Time/Date/Temp Display Dead
    By KBW137 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 4th September 2011, 23:29
  3. date display on vectra info screen when turning on aftermarket radio?
    By svpworld in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 3rd September 2007, 11:19

Visitors found this page by searching for:

how to re programme vectra c radio display

vauxhall corsa c radio cuts out

vectra c time display problem

2008 vectra radio language change

2008 vectra dash language change

opel gid pixel probleme

how to reset vauxhall 64 plate radio

vauxhall vectra dashboard display

vectra c display change

opel vectra c 2004 dashboard cruise radio problems

u2117 opel zafira

insignia radio cutting out 2015

2006 opel zafira infotainment display screen gone blank - troubleshooting

vectra c dash display

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •