User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Misfire

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Oldham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Misfire

    Recently had my engine changed and got car back 4 days ago

    Yesterday when driving , the EML came on and car slowly ground to a halt.

    Have it diagnosed as
    p0203-04 Cylinder 3 Injector Circuit Open
    p0202-04 Cylinder 2 Injector Circuit Open
    p0203-04 Cylinder 4 Injector Circuit Open

    Strange thing is, 1 hour after fault diagnosed I jsut switched engine on and wohoo it was working... I got the guy to come back and remove errors

    Today after 2 hours of driving, its once again done it again..

    Seems to be when the engine is warm!?!?!?

    Spoke with the lad that has fitted my engine and he told me to replace Coil Pack - got one from scrappy, fitted and still have the same problem.... Any ideas?

  2. #2
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    Check the plugs on the injectors. I got those fault codes when I unplugged mine on the 3.0

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Oldham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sorry dont get what you mean, check if the plugs in securely?

    There are no leads, its a long coil pack direct to plugs

    its a 53 plate btw

  4. #4
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    Thought it was a diesel

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Oldham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    z18xe btw

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bristol
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : CDTI 150

    Trim : Design

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Default

    You need to check that the ECU matches the engine fitted, sounds like its getting a bit confused.
    Would be unusual to have 3 broke injectors, next thing back is wiring to the injectors then the ECU.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Who changed the engine. The injectors on 1.9 engines have to be programed to the ecu to run correctly using tech 2 I think petrol may be the same.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. misfire on 1.8
    By Lozza in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 9th August 2012, 23:57
  2. misfire?
    By ivesy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 11th February 2011, 19:55
  3. V6 misfire?
    By lencuff in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 26
    Last Post: 16th November 2010, 21:10
  4. 1.8 misfire
    By ricky1 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 6th October 2010, 23:09
  5. Misfire
    By VauxVeteran in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 20th July 2006, 16:30

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •