User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Vectra 3.2 05 Gsi clicking noise when ignition turned on/off

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Coventry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Question Vectra 3.2 05 Gsi clicking noise when ignition turned on/off

    Hi Iv'e recently bought an 05 Gsi and it's all great apart from a loud clicking noise from the dash when the ignition is turned on/off.
    Any ideas

    I'll post some piccies of the car when I can find my bloomin camera
    Last edited by bignew; 26th June 2009 at 18:13. Reason: picture

  2. #2
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Behind the glovebox area perchance?

    If so have a search for threads on the air distribution servo.

  3. #3
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 04

    Mileage : 000

    Default

    It sounds like one of the servos for the climate system. Does it do it when you press the "recirc" button off. If so it is the servo for the air recirc flap. If you look in the search panel there is a wealth of info on the problem. If you can not find things. Give me a shout and I will do a search for you.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Coventry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by ed taylor View Post
    It sounds like one of the servos for the climate system. Does it do it when you press the "recirc" button off. If so it is the servo for the air recirc flap. If you look in the search panel there is a wealth of info on the problem. If you can not find things. Give me a shout and I will do a search for you.
    That was quick I'll give it a go, thanks for the quick reply, yep near the glovebox

  5. #5
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    Mine just has a quiet buzz like something moves from A to B.... that's a 54 plate. Everything works fine and you can't hear it when the engine's running, so I don't worry about it.
    Be interesting to see what you dig out though.

  6. #6
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 04

    Mileage : 000

    Default

    Have a look here.
    Last edited by ed taylor; 26th June 2009 at 18:55.

  7. #7
    Regular Member richardg3.2's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yep, my GSi 04 plate developed exactly the same problem and was the air distribution servo. Didn't get it done as car went in p/x a couple of weeks later.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Turned ignition key, no power...
    By izonoky in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 18
    Last Post: 14th August 2012, 13:05
  2. Vectra strange clicking/scraping noise
    By Sparkyork in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 21st June 2012, 01:36
  3. Would these cause cutout? as though ignition been turned off
    By Chuddy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 29th January 2010, 22:09
  4. Series of beeps whrn the ignition is turned on
    By DeathStar in forum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 12th April 2009, 19:54
  5. Clicking noise only when turning ignition
    By mbonnick in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 18
    Last Post: 13th August 2007, 07:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •