User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Temp Sensor

  1. #1
    Regular Member ghostrider's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    On another planet
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.0l CDTi Bi-Turbo Insginia Sports Tourer

    Trim : Vx Line Nav Sri

    Engine : 2.0

    Year : 2014

    Default Temp Sensor

    According to my temp sensor, the temp for the last few weeks has been
    +87deg C. Now, obviously it is faulty, but any ideas as to what part? The resistance of the temp sensor varies with the temp( connected it to an Ohmeter and it varies with the temp......)
    I'm due in for the 60,000 mile service within the next month, so I'll get the mainstealers to sort it out then, just thought i'd put this one to you as someone may have an easy/obvious fix.

    P.S. On another thread can anyone let me know what I should ask to be done/looked at one the 60,000 mile service? As this will effectivly be the end of my warranttee, i need to get anything that can go wrong sorted before it does!!!

    P.S. If any moderators would like to copy this to any service related threads then please do, as I can't seen to find one on any regular service related issues. :-) Cheers Guys.

    Live long and prosper,

    Ghostrider..
    Last edited by ghostrider; 7th May 2006 at 21:28.

  2. #2
    Regular Member david173's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dumbarton, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mines was stuck at about 70C since I got it, fixed under warranty in less than an hour no bother, just a replacement sensor
    Last edited by david173; 7th May 2006 at 21:33.

  3. #3
    Regular Member thewww2's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cant you borrow a sensor from another vauxhall owner just to see if it your sensor thats faulty , i dont reckon they are that expensive , got to be cheaper that dealer checking it.

  4. #4
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sensor failure is commonplace.. it's clipped to the inside of the front lower grille.. for some reason they all fail high/open circiut.. replacement is a five minute job, just a plug and a clip.

  5. #5
    Regular Member Spikey©'s Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    In the sponge-monkey tent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    They sometimes just need resetting or recalibrating, especially after a service, not sure what they do that throws them off but had the problem on my Astra and again on this Vectra.

  6. #6
    Regular Member david173's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dumbarton, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Vauxhall thermometers seem to have always been s**t, my '96 Astra's was all over the place, I thought maybe they had got better when unbeliavably I had the one in the Corsa for three years and not a single fault, but lo and behold the Vec proved they were still awful! My friend has just got use of an old 96' Astra the reading isnt even wrong its just --.-
    Very helpful!

  7. #7
    Regular Member Jamie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Worcestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Never had a problem with 4 Vx' over 8 years of ownership... Corsa B, Astra F & G and Vec C.... all thermometers been fine.

    All my mates (8) Vec B's thermometers work fine too!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. outside temp sensor
    By andy_richmond in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 30th September 2012, 14:09
  2. Outside Air temp sensor........
    By Mark@Elite in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 4th February 2012, 16:20
  3. Temp sensor
    By dezzyb66 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 21st November 2011, 21:23
  4. Outside temp sensor
    By xf8u39 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 17
    Last Post: 2nd January 2011, 17:35
  5. Outside temp sensor
    By lencuff in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 22nd October 2010, 18:29

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •