User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: cone filter and limp mode

  1. #1
    Regular Member craigbarlow18's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Staffordshire (used to be Newark) And Back to Newark again!!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cone filter and limp mode

    Just put a k&n cone filter on my 2.2 dti, it did go alot better but then started going back into lymph mode, replaced oem panel and now everthing is fine again, I know I should really have a k&n panel filter but this was given to me to try.

  2. #2
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar XF 3.0D V6

    Trim : Black

    Engine : 3.0D V6

    Year : 0000

    Default

    Lumph mode? What's that?

    I assume you mean LIMP mode.


    Where did you attach the cone filter, ?

  3. #3
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Am thinking you removed the sensor also ?

  4. #4
    Regular Member craigbarlow18's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Staffordshire (used to be Newark) And Back to Newark again!!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    see i thought it was "limp" but ive seen others on here spell it lymh, And no i simply removed the top of the air box and panel, so it goes;

    Cone >> MAF >> turbo

    Just seemed strange it was only when i gave it some right foot. came on about 3500k normaly my car revs really well for a diesel and still pulls to 4500k

  5. #5
    Regular Member andymagee1982's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Widnes.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quite a strange one that. I would try another MAF with your Cone?

    Maybe thats on its way out mate.

  6. #6
    Regular Member craigbarlow18's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Staffordshire (used to be Newark) And Back to Newark again!!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    update, I tried d/c power for 30 minutes and letting the ecu resetting itself, its alot more stable now and only cuts out if the engine has been laboured i.e. trying to accelerate from 30mph in 5th gear. gonna give all the vacuum pipes and boost pipes a good going over, think i still want a k and n pannel as i like the added power but the noise sounds gay (still not used to diesels) lol.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2.2 dti: panel or cone filter ?
    By smirnoff sri-dti in forum Diesel Engine related
    Replies: 8
    Last Post: 15th May 2011, 01:24
  2. K&N cone filter on 2.2 DTi
    By Mogsy007 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 10th October 2010, 17:09
  3. Limp Home Mode - K&N Filter to Blame?
    By AirCooledHeaven in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 20
    Last Post: 11th August 2009, 10:30
  4. K&n Cone Filter
    By m_r_shaw in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 19th July 2008, 23:21
  5. just put my cone filter on
    By stupot in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 3rd August 2005, 22:36

Visitors found this page by searching for:

vectra 3500k boost cut

saab 93 diesel limp mode

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •