User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 41

Thread: Engine management light

  1. #1
    Regular Member Matt&Jemz's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    CORNWALL
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Engine management light

    Put a performance filter on last night. Drove 30 miles this morning and cruise wouldn't work so stopped turned engine off and waited a few minutes. Off I went again, still nothing but now my engine management light is on. Feels fine to drive, no lose of power, will happy climb to 80mph. Help!

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    There should no be anything in that area associated with the filter. Was it a panel filter or did you take the original box out and replace with a cone type filter. Make sure the MAF sensor connector is properly connected. Good Luck. It maybe that the filter is letting in 2 much air but never heard of this yet. Maybe complete coincidence an it was going to happen anyways.

  3. #3
    Regular Member Matt&Jemz's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    CORNWALL
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Replaced with panel filter. Will see what happens when I go home tonight. Car would of been sat for 12 hours then

  4. #4
    Regular Member AdeyCorp's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Chesterfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thats not good, u only got that saturday. Have u done the air box mod as well or not? But either of those mods should of caused that issue. But there could be a unrelated issue maybe, as a air filter change shouldnt of cause the cruise control to stop working.

    Not much help sorry.

  5. #5
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP1

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Mileage : 66000

    Default

    Double check everything under the bonnet, maybe you caught a plug connection somewhere when taking the airbox lid off - could be something simple.

  6. #6
    Regular Member glynn's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    stevenage, hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    disconnect the battery for 30 min, as it will reset the ECU

  7. #7
    Regular Member dan1983's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    North London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i had same problem when i fitted a k&n filter to mine, took it to get checked and it came up as oxygen sensor, never got it changed though and now and again the light pops up, but its off at the moment

  8. #8
    Regular Member Matt&Jemz's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    CORNWALL
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    How much is a tech 2 session normally? Not too worried about cruise, just the management light being on!

  9. #9
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Plymouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Matt&Jemz View Post
    How much is a tech 2 session normally? Not too worried about cruise, just the management light being on!
    £60-£85 pops to mind for some reason

  10. #10
    Regular Member Matt&Jemz's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    CORNWALL
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Will look at the how to diy style when I get home and try that first. Was still on after 3 hours of standing still. Matt's wondering if he put it back together the right way

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of power, Engine Management Light, Spanner Light
    By Shadrack in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th April 2013, 11:22
  2. Replies: 17
    Last Post: 16th August 2012, 10:07
  3. EGR Valve, Engine Management Light & Spanner Light
    By guygreen in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 12th December 2010, 20:09
  4. No throttle, traction control light, engine management light
    By si260188 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 9th May 2010, 21:45
  5. Replies: 3
    Last Post: 28th April 2009, 19:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •