User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: 2.2dti 03 Smoke on start up

  1. #1
    Regular Member alphabravo's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Lancs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 2.2dti 03 Smoke on start up

    Firstly car is vec 2.2dti 03 120k,Issue is that when the cat is left for long periods of time,on start ups it plumes out white/grey smoke.Do'snt smell oily,maybe a bit diesely.

    This smoke only happend now n then but now its every time its left for a long period.

    I have seen similar ppl with smoke issues on forum but none,exact to mine.Anyone shed any light please?????

  2. #2
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar XF 3.0D V6

    Trim : Black

    Engine : 3.0D V6

    Year : 0000

    Default

    Sounds like unburnt diesel. If it clears fairly quickly, then I wouldn't worry about it. It Could mean that a glow plug isn't working correctly.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine dose it occasionally, it runs fine so not worried (yet)

  4. #4
    Regular Member SteveH's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Wigan
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine gives a bit of a puff of white smoke on start up then its fine , its done 129k BTW

  5. #5
    Regular Member alphabravo's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Lancs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Smile

    Thanks ppl,at least i am not on my own in this catergory

  6. #6
    Regular Member glynn's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    stevenage, hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine also does this, and is something to do with the glow plug side of things

  7. #7
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    My Vec B 2.2DTi used to do this. Never got round to actually fix it as it ran fine after the puff of smoke

  8. #8
    Regular Member alphabravo's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Lancs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry to resurrect a thread,but i found that if i turn the key to position 2,pumped the accelerator peddle a few times then started the the car,,,there was no smoke whatsoever.

    Anyone else had this??????

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Nottinghamshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The Vectra accelerator pedal is fly-by-wire, so it would depend on if the engine management computer takes any notice of you pressing the pedal when the engine isn't running.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. vectra 2.2dti hunting on idle. powerloss and smoke low revs.
    By fuzzyllogik in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 15th November 2012, 11:46
  2. 2.2DTi loss of power, whooshing noise and excessive smoke
    By Mogsy007 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 7th September 2011, 10:22
  3. cloud of smoke on start up !
    By G4VNM in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 5th July 2008, 01:14
  4. smoke on start up
    By SRI-150 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 27th June 2008, 23:25
  5. Smoke on start up! What do you think?
    By DG01 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 15th February 2008, 22:58

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •