User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Limp mode, Emmision light on

  1. #1
    Regular Member sirnapper's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ldon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Limp mode, Emmision light on

    Hello there, car trouble

    Emmision light has come on and car stuck in limp mode.

    Booked in for tech2 tomo, i have a feeling its the lambarda sensor
    got a quote from penfolds, £150-250 depending on which sensor and £50 for fitting. Is that a fair price ?

    Cheers,

  2. #2
    Regular Member steve1975l's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Surrey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Never heard of a lambarda sensor, best to get the fault codes read and go from there.

  3. #3
    Regular Member sirnapper's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ldon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry ment Lambda sensor (oxygen sensor)

  4. #4
    Regular Member steve1975l's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Surrey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Lambda sensor then.

    Could be swirl valves.

  5. #5
    Regular Member sirnapper's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ldon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by steve1975l View Post
    Lambda sensor then.

    Could be swirl valves.
    I seriously hope its not lol

  6. #6
    Regular Member steve1975l's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Surrey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Fingers crossed for you.

  7. #7
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar XF 3.0D V6

    Trim : Black

    Engine : 3.0D V6

    Year : 0000

    Default

    Have you tried blinking out any codes yourself and hence saving you diagnostic time and money?

    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=81742

  8. #8
    Regular Member sirnapper's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ldon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Ste View Post
    Have you tried blinking out any codes yourself and hence saving you diagnostic time and money?

    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=81742
    No i havent, will try that tomo. That a pretty neat find

  9. #9
    Regular Member sirnapper's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ldon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It was the EGR a quick clean and was back to normal.

  10. #10
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra gsi

    Trim : Full heated leather

    Engine : 3200

    Year : 2004

    Default

    Quote Originally Posted by sirnapper View Post
    It was the EGR a quick clean and was back to normal.
    good...they cause a lot of problems tbh m8

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Spanner Light but no Limp Mode
    By GazVXLINE170 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 31
    Last Post: 28th July 2010, 13:07
  2. Underpower - then limp mode and light?!?!?
    By wacko in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 6th August 2009, 20:32
  3. Limp mode & Emissions light
    By missmuggins in forum Diesel Engine related
    Replies: 12
    Last Post: 4th June 2009, 21:02
  4. limp home mode but no spanner light??
    By mick 1986 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 5th April 2009, 12:22
  5. spanner light on 2.2 dti and goes in to limp mode
    By thelad in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 14th March 2008, 21:48

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •