User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: loss of power

  1. #1
    Regular Member jonnynufc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default loss of power

    just bought a vectra 2.2 dti sri, there is a light on with a car and spanner on it, seems to be losing power when doing about 60 (only sometimes), any1 any idea whats wrong??
    any help greatly appreciated

  2. #2
    Full Member GazVXLINE170's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : SRI VX-Line Nav

    Engine : 2.0 CDTI [170 PS]

    Year : 2015

    Mileage : 27000

    Default

    Spanner Light is the engine management light. Could a range of problems.

    May be split hose.

    Gazza4
    Insignia VX-Line Nav CDTI 170.

  3. #3
    Regular Member Robbie69's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    how long you had it and where did you get it? Take it back if I were you!

  4. #4
    Forum Moderator John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    One of the vacum or boost pipes may be off. Failing that possibly a boost sensor

    Get the codes read

  5. #5
    Regular Member jonnynufc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Smile

    hopefully split pipes then, i bought it private, its sound apart from this, only happens occasionlly, would the air flow metre be anything to do with it??

  6. #6
    Full Member GazVXLINE170's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : SRI VX-Line Nav

    Engine : 2.0 CDTI [170 PS]

    Year : 2015

    Mileage : 27000

    Default

    May be the airflow meter. Also if there has been a performance air filter fitted to these engines they sometimes dont like it.

    Gazza4
    Insignia VX-Line Nav CDTI 170.

  7. #7
    Regular Member jonnynufc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    dont think there has been, car is completely standard, have to get the codes read, does it have to be done at a vauxhall garage??

  8. #8
    Regular Member philly's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    my last signum was a 2.2dti i had the same problem then after a bit mine started to cut out even at 70 mph on the motorway ended up being the egr vale onece that was replaced everythin was spot on

  9. #9
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    EVERYWHERE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by jonnynufc View Post
    dont think there has been, car is completely standard, have to get the codes read, does it have to be done at a vauxhall garage??
    No.Get yourself a code reader off e-bay.Make sure it's compatable with your car.Get one that reads canbus (can) systems to be on the safe side.

    See thread a few below this one.
    Last edited by diesel dog; 15th May 2009 at 01:02.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 11th March 2015, 00:55
  2. loss of power
    By STRETCH2009. in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 8th August 2012, 18:44
  3. Power loss HELP
    By dezzyb66 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 28th July 2012, 12:34
  4. 2L DTI '53 Loss of Power
    By BigTunz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 3rd November 2011, 17:27
  5. loss of power
    By philly in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 11th May 2009, 07:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •