User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: engine management light on :(

  1. #1
    Regular Member bertbuckie1's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Turriff - Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Question engine management light on :(

    right, went out today and the light was on....tho the car seemed to be faster if anything? had a look under the bonnet and noticed the emisions cable had become unplugged / loose ( probably when i changed my lower grill ) plugged it in and... the light stayed on
    unplugged the battery for 30 mins or so.....reconnected and still the light was on.
    revved the tits off her and the light went off, could it have been that the cable was knocked off, and there was a build up of carbon or something and i just cleared it? car seems to be running better with more power???

  2. #2
    Regular Member ade0303's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by bertbuckie1 View Post
    right, went out today and the light was on....tho the car seemed to be faster if anything? had a look under the bonnet and noticed the emisions cable had become unplugged / loose ( probably when i changed my lower grill ) plugged it in and... the light stayed on
    unplugged the battery for 30 mins or so.....reconnected and still the light was on.
    revved the tits off her and the light went off, could it have been that the cable was knocked off, and there was a build up of carbon or something and i just cleared it? car seems to be running better with more power???
    Don't be telling folk that bertie, it'll be the latest "improve bhp" mod

  3. #3
    Regular Member bertbuckie1's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Turriff - Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hahaha- i wondered if it had just been really choked up or something?

  4. #4
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Quote Originally Posted by bertbuckie1 View Post
    hahaha- i wondered if it had just been really choked up or something?
    Chances are nothin m8, mine occasionally greets me with the EM light and car drives as normal - no limp mode. Vx love lighting the dashboard up. Mines takes 4/5 engine starts to extinguish the EM light.

    Gazza4

  5. #5
    Regular Member bertbuckie1's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Turriff - Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    strange she seems to pull more now tho gazza....maybe just a placebo but i dont think so? perhaps because its the first time the batts been dissconnected since i installed an induction kit ?

  6. #6
    Regular Member Pecojess's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I can see a new ebay add that "increases BHP" with Mr Berts name on it soon

  7. #7
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Quote Originally Posted by bertbuckie1 View Post
    batts been dissconnected since i installed an induction kit ?
    Is yours a DTI, they are pretty sensitive to airflow readings sometimes bud, but there are a few people who have fitted them to this engine with no issues.

    Not saying that is the problem but since you disconnected the battery the ECU may 'learned' something it does not agree with.

    Tbh if the car is drviing better and there is no limp I would forget about it m8, it will go out.

    Gazza4

  8. #8
    Regular Member nph1's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    cheltenham/gloucestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    where abouts is this plug then on the car need to check mine ?

  9. #9
    Regular Member bertbuckie1's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Turriff - Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    its on the right side of the engine....follow the plug fitted to the cat that goes under the engine cover.....why ?

  10. #10
    Regular Member nph1's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    cheltenham/gloucestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    pics would be good some members have had this problem also

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of power, Engine Management Light, Spanner Light
    By Shadrack in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th April 2013, 11:22
  2. Replies: 17
    Last Post: 16th August 2012, 10:07
  3. EGR Valve, Engine Management Light & Spanner Light
    By guygreen in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 12th December 2010, 20:09
  4. No throttle, traction control light, engine management light
    By si260188 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 9th May 2010, 21:45
  5. Replies: 3
    Last Post: 28th April 2009, 19:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •