User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: CD70 Navi Popping

  1. #1
    Regular Member tammyman09's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    tamworth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused CD70 Navi Popping

    Iv upgraded my old CD30 and TID to a nice CD70 Navi with Colour screen, funny thing is, when the engine is switched off, every now and then this popping noise comes through all the speakers, it varies in loudness but its very perculiar and makes me jump each time if im waiting in the car without the radio on. when the engine is running, however, it dosent pop, its only when the engine is not on and the radio isnt on. also it dosent pop if the radio is on or with the engine stopped or started. its bizzare!!! any ideas?

    cheers
    sean

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Nottinghamshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds like a dodby earth/grounding. Are you sure that the constant live and ignition are not the wrong way round? popping can happen if they are.

  3. #3
    Regular Member tammyman09's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    tamworth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by peteopc View Post
    Sounds like a dodby earth/grounding. Are you sure that the constant live and ignition are not the wrong way round? popping can happen if they are.
    i have no idea, i just thought it was a standard swap between the cd30 and cd70! il have a look though!

  4. #4
    Regular Member yadziyad's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    how much did you pay for the upgrade

  5. #5
    Regular Member tammyman09's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    tamworth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by yadziyad View Post
    how much did you pay for the upgrade
    415 quid off ebay

  6. #6
    Regular Member tammyman09's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    tamworth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    well (been a while since this thread!) iv called my local vx dealer about this problem, they have no idea!!! told me to bring my car to them so they can investigate it. and i will be charged!!! i seriously need some help, the poppings driving me mad!!!

  7. #7
    Ex Vec-C Admin Deztroyer's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    WGAF#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    as per pete opc's message you may be having earthing problems and there could be a constant live issue - you need to check this otherwise your not going to progress any further. take it the screen and navi unit were ok - why were they for sale ....not a fault causing popping? the seller may have omitted to tell the buyer

    0-Large smile ......every time it's driven

  8. #8
    Regular Member tammyman09's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    tamworth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by deztroyer View Post
    as per pete opc's message you may be having earthing problems and there could be a constant live issue - you need to check this otherwise your not going to progress any further. take it the screen and navi unit were ok - why were they for sale ....not a fault causing popping? the seller may have omitted to tell the buyer
    the person has alot of good quality feedback off ebay, i hav no idea where to start with constant live and earthing of the unit. it works any other time except switched off with the engine off!!! switched off with engine on and no popping what so ever. its so strange! and all music works fine and so does the screen and navi. i mean its no biggie i dont think, its just if im witing for someone in the car and dont fancy music, i have a loud pop scare the living daylights out of me!!!

  9. #9
    Regular Member Flaninacupboard's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Wellingborough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine pops. done it since new. I've had two headunits (laser assembly in navi slot failed on the first) and both did it. I wouldn't say it's loud though. it'll do it for maybe ten minutes, and then will stop.

  10. #10
    Regular Member tammyman09's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    tamworth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Flaninacupboard View Post
    Mine pops. done it since new. I've had two headunits (laser assembly in navi slot failed on the first) and both did it. I wouldn't say it's loud though. it'll do it for maybe ten minutes, and then will stop.
    yeah it aint that loud as i said but it still enough to make me jump every time, i havent noticed it after a while but i dont know. it could be because iv upgraded from a cd30 with a tid. im going to compare the pin outs this weekend and see if theres any difference between the cd30 and cd70 pin outs.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CD70 Navi
    By danman487 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 27th August 2010, 14:10
  2. Cd70 navi
    By tammyman09 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 6th July 2009, 14:23
  3. navi cd70
    By magpie27 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 11th March 2009, 22:17
  4. i pod and cd70 navi ?
    By waltz in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 11th January 2009, 21:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •