User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: 3.2 V6 Fault - Help Appreciated

  1. #1
    Regular Member pjjohnst's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Shetland Isles
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 3.2 V6 Fault - Help Appreciated

    Hey folks, i have a 3.2 V6 Gsi, and the spanner light came on this morning.. Anyway, it dissapeared after 5 seconds, but re-appears everytime i turn the ignition on - can anyone help?

    I remeber reading a thread on here that the V6s had some method of self diagnosis, so i can figure out the fault code, but i have spent ages searching, without prevail..

    If anyone can help it would be greatly appreciated. The car is not underperforming, nor is it making any noises.

    Thanks

    Peter

  2. #2
    Regular Member MalcGSI's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    E Sussex & Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If it goes out when the engine is started then I don't think you have a problem. Mine seems to do this straight after it has been serviced but stops after approx 2-3 weeks.

  3. #3
    Regular Member Bloicy 3.2 V6 GSI's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Aberdeen
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine does the same. Although i think if you put you keys in the ignition without turning them, then put your foot on the brake pedal and at the same time press the reset button for the milometer and turn the ignition key to stage 1 it should reset. HTH

  4. #4
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Bloicy 3.2 V6 GSI View Post
    Mine does the same. Although i think if you put you keys in the ignition without turning them, then put your foot on the brake pedal and at the same time press the reset button for the milometer and turn the ignition key to stage 1 it should reset. HTH
    Where did you read that? That sounds like its for the service indicator not a fault light.

    If the spanner comes on and goes out it means its seen a fault but its no longer present. It should go after 30 or so starts of the engine or if you wish you can remove the battery for 30 mins or so to reset it yourself. make sure you have the stereo code if you do this - assuming you still have the vx HU.
    Now I need a turbo to keep up!

  5. #5
    Regular Member MalcGSI's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    E Sussex & Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    It should go after 30 or so starts of the engine
    That would tie in with 2-3 weeks then, I wonder if they generate a fault intentionally whilst doing the service to check something?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Melbourne, Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by pjjohnst View Post
    I remeber reading a thread on here that the V6s had some method of self diagnosis, so i can figure out the fault code, but i have spent ages searching, without prevail..
    Stop searching, here it is: How to read engine fault codes on a Z32SE (3.2 V6 petrol)

  7. #7
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 04

    Mileage : 000

    Default

    Do what I do when there is some good information. Save it in a folder in my documents.

  8. #8
    Regular Member andymagee1982's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Widnes.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine does it now and then but it just goes off.

    It started when I tryed the wrong key

    But its out now and stayed off

  9. #9
    Regular Member hagga's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    kingswinford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine does this on rare occasions too...just as I'm getting used to it..it goes

  10. #10
    Regular Member pjjohnst's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Shetland Isles
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for all the help folks, ill save all the info i can, and post back what the problem was


    Cheers

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. your help would be most appreciated
    By bigbow in forum Bodywork & Interior
    Replies: 2
    Last Post: 14th November 2012, 23:41
  2. any help appreciated....................
    By coopey in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 5th July 2011, 18:10
  3. Anyone used these/advice appreciated
    By Bullylad in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 2nd November 2010, 16:40
  4. Help appreciated
    By mickyg in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 14th May 2010, 15:51

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •