User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Wiper linkage popping off

  1. #1
    Regular Member BigDeek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lanarkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused Wiper linkage popping off

    Has anyone had to replace a wiper linkage? I have an 05 CDTI & it won't stay on!

    Can anyone tell me if it's the ball or socket & if it's an easy fix?

    Thanks in advance!

  2. #2
    On a Sabbatical
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    South West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What do you mean wont stay on .

  3. #3
    Regular Member parsco's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had the same problem not so long ago mate. It's a splined fitment then screw on to hold it in place. The splines have probably had it. I went and got it welded together However, while this works a treat and it will never come apart again, when the linkage or the motor breaks you will have to replace both

    HTH's mate

  4. #4
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    £70 dealer part mate. You can fold a plastic bag over the ball and pop the socket back on, its worked on mine for over 6 months.

  5. #5
    Regular Member BigDeek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lanarkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Bouncer View Post
    What do you mean wont stay on .
    The linkage at the motor side is off, I pop it back on, hear a 'clunk' as if it is seated properly, put the wipers on and it pops off!

    Cheers
    D

  6. #6
    Regular Member BigDeek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lanarkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by rushy View Post
    £70 dealer part mate. You can fold a plastic bag over the ball and pop the socket back on, its worked on mine for over 6 months.
    £70 you jest my man?

  7. #7
    Regular Member parsco's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by BigDeek View Post
    The linkage at the motor side is off, I pop it back on, hear a 'clunk' as if it is seated properly, put the wipers on and it pops off!

    Cheers
    D
    Ah, i thought you were having problems where the linkage joins the motor. As Rushy said mate, you'll have to visit the dealers

  8. #8
    Regular Member BigDeek's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lanarkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by parsco View Post
    Ah, i thought you were having problems where the linkage joins the motor. As Rushy said mate, you'll have to visit the dealers
    i think i would rather have the problem you had and get the less expensive fix!

    thanks for you help

  9. #9
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Quote Originally Posted by BigDeek View Post
    £70 you jest my man?
    You have to replace the hole linkage, the older type with brown caps fail. The newer type have white caps. Yep dealer is £70, Autovaux charge £50. There is a How 2 for it mate. Try the plastic bag trick, you keep folding the bag till the socket only just pops back on.

  10. #10
    Regular Member Rapala's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Clackmannanshire Central Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I did a fix on this to a mates car at work. The joint that was coming apart was the one at the drivers side of the car.(bottom right corner of the windsceen) I was able to get into and wash out the socket with some solvent to remove all the dirt and remnants of grease and then half fill the socket with araldite put a thin layer of grease on the ball and popped it all back together, the grease stopped the araldite sticking to the ball and the araldite took up all the wear and tear in the socket. When the glue was set we switched on the wipers and all worked perfectly plus the joint could not be pulled apart. I dont know how long this fix would last but when he sold the car two months later the wipers were still working perfectly well

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Wiper Linkage - failed O/S Wiper
    By silver-tongue in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 15th February 2011, 10:29
  2. wiper linkage con!
    By micky.s in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 15
    Last Post: 10th May 2010, 19:14
  3. Wiper Linkage
    By parsco in forum Parts for sale
    Replies: 6
    Last Post: 27th July 2009, 12:51
  4. Wiper Linkage
    By Marc 100 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 20th August 2007, 14:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •