User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Power Loss 2.0T

  1. #1
    Full Member gibbon7000's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    lincs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Power Loss 2.0T

    Well really cheesed off at the mo. After been sure that i had blown my turbo, i removed and drove it to Turbo technics in N'Hants for a refurb. As it happens the turbo was fine, so that was £260 down the pan so to speak. Still got my power loss, 0-60 is 14 secs (should be 8.6) there is just no power especially in 3rd gear. Have had it to Vxl who cant find any faults, engine compression is fine 175psi, plugs are good, the mechanic came out and siad to me if it was his car he would change the sensor that controls the waste gate and if not that the air flow meter, i've ordered the waste gate sensor as they told me it was only £12+vat so that will be here tomorrow but I'm having doubts as to whether that willsolve the problem.

    Does any one have any idea's what could be wrong. Btw every now and then i get a puff of blue smoke, This has happened before and after turbo refurb.

    My other car. 1972 1641cc slammed beetle. On the road finally!!

  2. #2
    Forum Moderator soulman's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    VOTING UKIP IN AVELEY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : Astra Twin Top

    Engine : 1.9cdti

    Year : 07

    Default

    JayKay is having simular probs with his ....theres a possibilty its the boost sensor,Plasma is going to bring one down for jaykay then he can test it out on saturday at the R/R

  3. #3
    Full Member gibbon7000's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    lincs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by soulman View Post
    JayKay is having simular probs with his ....theres a possibilty its the boost sensor,Plasma is going to bring one down for jaykay then he can test it out on saturday at the R/R
    Do you know where that sensor is located Soulman?? or is tyat the same sensor that i'm taking about on the wastegate??

    My other car. 1972 1641cc slammed beetle. On the road finally!!

  4. #4
    Forum Moderator soulman's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    VOTING UKIP IN AVELEY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : Astra Twin Top

    Engine : 1.9cdti

    Year : 07

    Default

    Sorry I dont ,all I know its the boost sensor,maybe Plasma will be on tonight and help you out

  5. #5
    Full Member gibbon7000's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    lincs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by soulman View Post
    Sorry I dont ,all I know its the boost sensor,maybe Plasma will be on tonight and help you out
    Cheers soulman.

    Well just a update, driving to work this afternoon, lost all power, plumes of blue smoke. Limped it to the nearest VXL garage (17miles) and i've left it with them. The boss took it for a drive and agreed its defo not right, something i've been telling them since the beginning of the week. So I've now got a Corsa D courtersy car and boy is it guttless

    My other car. 1972 1641cc slammed beetle. On the road finally!!

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mate, I have a 2.0T and its stopped working recently, Mine is still with my local dealer waiting for 2 parts, Cramshaft sensor and a coil of somekind. Its costing me £500. I cant even get a courtesy car because they are fully booked, I doubt my car will be back until next week

  7. #7
    Regular Member Super T's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    On the Levels
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I think the sensor is on top of the actuator on the turbo.

  8. #8
    Forum Moderator soulman's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    VOTING UKIP IN AVELEY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : Astra Twin Top

    Engine : 1.9cdti

    Year : 07

    Default

    Quote Originally Posted by gibbon7000 View Post
    Cheers soulman.

    Well just a update, driving to work this afternoon, lost all power, plumes of blue smoke. Limped it to the nearest VXL garage (17miles) and i've left it with them. The boss took it for a drive and agreed its defo not right, something i've been telling them since the beginning of the week. So I've now got a Corsa D courtersy car and boy is it guttless
    well hopefully they can sort it out for you .....
    I know what you mean about the corsa D ,my other half has a 1.4 ,and it feels sooooooooooooooooooo slow after the 2.0T remapped veccie

  9. #9
    Full Member gibbon7000's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    lincs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by mathewjcooper View Post
    Mate, I have a 2.0T and its stopped working recently, Mine is still with my local dealer waiting for 2 parts, Cramshaft sensor and a coil of somekind. Its costing me £500. I cant even get a courtesy car because they are fully booked, I doubt my car will be back until next week
    Have you been experiencing the same sort of symptoms??

    My other car. 1972 1641cc slammed beetle. On the road finally!!

  10. #10
    Regular Member jillydabrat's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Teesside
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Had the very same problem with my Nissan Almera and it was all down to the airflow meter. Was more than embarrasing to be raced by a mobility scooter

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 11th March 2015, 00:55
  2. loss of power
    By STRETCH2009. in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 8th August 2012, 18:44
  3. Power loss HELP
    By dezzyb66 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 28th July 2012, 12:34
  4. 2L DTI '53 Loss of Power
    By BigTunz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 3rd November 2011, 17:27
  5. loss of power
    By philly in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 11th May 2009, 07:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •