User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Automatic Gearbox problem

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Czech
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Automatic Gearbox problem

    Hello,
    first sorry for my english.. i'am from Czech..
    About problem:
    I have Signum 2.2Dti 7/2003 and problem is, that my automatic gearbox (AF 23 5/53 5) put to some temporary mode adn shifting only 2 and 5. I was on diagnostic and have this errors:

    P700 - some error on AT controll
    P715 - AT input speed circuit No signal
    P1700 - transmision indeterminate failure (field to neutral)

    I found that helped changing of input speed sensor, but they have only one error code P717.
    Have you seen anyone of you this problem?
    thx for info Tomas

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    have you had someone check the colour of the gearbox fluid. They have a habit of the oil cooler leaking and letting water into the gear box and destroying it. If the fluid is red its ok, if its pink its bad news.
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Had same fault codes on mine, except P1700 is service request acording to OP-COM, fluid looked ok, if anything maybe pink depends on how pink red fluid actually is, took it to Vxl turned out to be both input and output sensors.

    Don't go worrying about a new gearbox untill all the other avenues have been checked!!!

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Czech
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi, problem fixed!
    It was allready input speed sensor! After change it is it OK!

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wellington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Auto box

    Just a small be wary thing! I had same things on 2002 Vectra dont be fooled by the speed sensor, I replaced it and three months down the line find out its moisture in the transmission, and its expensive!!!
    Search links on here and check out links for the A23 transmission
    I found out a lot of information on here and if I had found it out before I bought my Vectra .......I wouldnt have bought it!!!

  6. #6
    Regular Member Diesel279's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What JimNZ said. I had exactly the same problem. Sensor changed, thought problem was cured and then it went again a few weeks down the line. That is how I found Vec-C and also like JimNZ if I had known about the problem before I bought the car I wouldn't have bought it. It turned out to be contaminated geabox fluid which cost me £1800 to put right.
    Last edited by Diesel279; 12th May 2009 at 17:13. Reason: updating post

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yep! sounds about right, moisture! going through same problem at the moment. VX garage was meant to have fixed mine two month ago! on tech 2 for 3hrs! they upgraded my comp! went again, now its worse. average 1500 to fix. trying to get cash out of VX for negligence as they should of known about the problem as these 2.2 vectra/signum were on recall at some point because of this prob. Any 1 know a Scotland garage who can fix? as most seem to be south!! as every one else should of done research as wouldn't of got 1. now a top of the range car ready for scrap heap

  8. #8
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    Are these known common problems on Pre facelift models only or are there known faults on the facelift models also?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    don't know mate. very common on 52 plate onwards Vectra c's/signum. I dont know if they have changed the layout?? oil cooled at radiator?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. AF33 (AW55-50sn) Automatic Gearbox problem (y30dt)
    By Turion in forum Y & Z30DT Specific
    Replies: 0
    Last Post: 10th September 2012, 01:27
  2. AF33 automatic gearbox problem
    By riauba in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 17
    Last Post: 3rd June 2012, 10:02
  3. Automatic Gearbox
    By delboy2028 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 1st March 2011, 16:28
  4. Automatic gearbox shaking problem when stopped
    By slavi in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 20th November 2008, 14:59
  5. Automatic Gearbox Slack
    By Russell in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 24
    Last Post: 4th July 2008, 13:56

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •