User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Problem with 52 plate 2.0dti fuelling

  1. #1
    Regular Member PAULMAC77's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Problem with 52 plate 2.0dti fuelling

    Ok a friend at work has a friend who is a taxi driver. He has a 52 plate vectra 2.0dti. He is experiancing problems starting the car if its left for and hour or more. 1st thing of a morning it starts fine from cold, then it runs fine all day, if its left for 5 or 10 mins it starts fine aswell, but if he leaves it for more than an hour it takes appox 10 mins to start it and whilst cranking its puffing out white smoke. Upto now he has changed glowplugs, fuel filter and head, injector leak off pipes and injector seals. Now last night my friend a mechanic serviced it and had another look, he took the testing kit from work to check the leak off on the injectors but the pipes was too big to fit on the vectra, so he cracked the injectors off to get the air out and it then took him about half an hour to get any diesel up and get it started again. Anyone have any ideas or suggestions as to what may be the problem, we're now thinking injectors or pump? its not common rail either by the way, any suggestipons or help would be greatly appreciated as he has even had it in the local diesel garage and they didn't know what the problem was

    thanx Paul

  2. #2
    Regular Member PAULMAC77's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default


  3. #3
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    If it starts and runs fine is most definitely NOT injectors or fuel pump. If it were the fuel pump it wouldn't start at all...

  4. #4
    Regular Member PAULMAC77's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    any ideas then??

  5. #5
    Regular Member JudgeApocalypse's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Anglesey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi, I have a 2.0dti astra van thats my day to day. Had a similar prob with it a few years ago, after a vauxhall dealer service. The fuel filter housing was not sealed correctly, thus letting in air. The problem was worse when parked nose up on an incline. Hope this helps Ian.

  6. #6
    Regular Member PAULMAC77's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yeah its definatley something to look at at yes thankyou

  7. #7
    Regular Member andymagee1982's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Widnes.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by PAULMAC77 View Post
    any ideas then??

    A good chance its the injector seals.
    Or most people will say check the fuel lines and conectors and also the filter housing.

  8. #8
    Regular Member PAULMAC77's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    its had the leak off pipes done and the injector seals Andy, he's tried everything bar the pump and the injectors

  9. #9
    Regular Member andymagee1982's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Widnes.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have heard that its a possible small timing issue too but cant see that on a chain engine.

    Damb the DTI lol its only flaw

  10. #10
    Regular Member PAULMAC77's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 57 plate 2.0Dti!!
    By John LE in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 22nd June 2015, 22:24
  2. Problem with 2.0DTI
    By MrSignum89 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 27th May 2011, 01:28
  3. what's the top speed on an 04 plate 2.0dti estate.....
    By wingz123 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 17th May 2011, 20:58
  4. Glowplug problem? 2.0DTi
    By Celes in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 10th September 2007, 22:02
  5. 52 plate 2.0DTi
    By JCB in forum Cars for sale
    Replies: 14
    Last Post: 24th August 2006, 13:06

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •