User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: 2.0dti glow plug light

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 2.0dti glow plug light

    should the glow plug light come on when i first start my 03 vectra 2.0dti in the morning,it is a pig to start and when it does i get a cloud of white smoke for a few seconds then its fine.the light only seems to come on when its really cold.

  2. #2
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Plymouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    when i first start mine in the mornings the glow light is on for around 10 seconds.. it dodnt u sually come on again during the day... but after a few hours of leaving it its usually quicker to go out..

    Ive only started the car twice before the glowlight went out and i got white smoke and tons of stink!!!

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    does the light always come on in the morning regardless of temp as mine only lights when its really cold outside.

  4. #4
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Plymouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yeah no matter the temp (bearing in mind this is the hottest the mornings have been since ive owned the car)

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for that,does anyone know what could be causing this before i start shelling out cash, bad glowplugs,relay, its doing my head in.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Hunwick, County Durham.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Elegance

    Engine : 2.0T

    Year : 04

    Mileage : 59.4K,

    Default

    Quote Originally Posted by Diet1985 View Post
    yeah no matter the temp (bearing in mind this is the hottest the mornings have been since ive owned the car)
    same here.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Glow plug light does not come on unless the temp is around 5*c or has been overnight...

    The poor starting could be down to either an air leak in fuel system (leak off pipes or fuel filter housing) or it could also be due to lack of compression.

    What sort of mileage is your motor?

    My motor has just done 100k & has no starting probs at all with or without the glow plug light.
    hth

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the cars done 56000 miles,it started running rough yesterday so i changed fuel filter which made no diference,undone all leak of pipes and plugged back in and misfire has gone but engine is surging on tickover, so i will get new leak off pipes and t pieces and see what happens after that.just hope its not injector seals that i have been told can also cause similar problems.thanks to all who have replyed.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Veccy 2.0DTI glow plug caps
    By cyberbobdude in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 26th June 2012, 07:10
  2. Help needed!!! Glow plug lead removal 2.0dti
    By FLOB in forum Diesel Engine related
    Replies: 5
    Last Post: 17th March 2012, 18:24
  3. Glow plug light
    By mrpoochie01 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 12th March 2012, 06:37
  4. No glow plug light
    By iasha in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 27th January 2010, 18:14
  5. vectra c 2.0dti glow plug problem
    By barrymanalow87 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 17th April 2009, 19:04

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •