User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Strange noise when starting 2.2.....

  1. #1
    Regular Member bobby-tupper's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    LEEDS, W.YORKS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 07 Estate




    Default Strange noise when starting 2.2.....

    this is starting to happen abit too often for my liking,when you go to start it up after it has been stood there is a really nasty metal on metal sound for about 2/3 seconds which then stops,you can then turn off the engine and restart 4 or 5 times before its heard again the engine sounds normal when its revved up and driven. (yes ive checked the oil) could it be the starter motor?
    its a 2.2 sri petrol 03 reg

  2. #2
    Regular Member bobby-tupper's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    LEEDS, W.YORKS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 07 Estate




    Default


  3. #3
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Like this or more metallic?

  4. #4
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    That sounds like tappets being drained of oil
    Now I need a turbo to keep up!

  5. #5
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    The vid is of my Car. Have been advised that it could be a sticky lifter. 10w40 oil helps it a little as is thicker, but it tends to do it not on a cold engine, not on a hot engine but on a warm one, say you have been shopping and come back to the car.
    Last edited by rushy; 25th April 2009 at 21:13.

  6. #6
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sticky lifter/ tappet..... its all the same
    Now I need a turbo to keep up!

  7. #7
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    Sticky lifter/ tappet..... its all the same
    Yep, I wondered why you mentioned it, then noticed I put an ! instead of a 1 for 10w40 now edited.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    rothwell leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : sri

    Engine : 1800 vvt

    Year : 2007

    Default

    sticking lifter or lazy tappett try and get some FORTE engine flush through work (trade only) its spot on it cures same problem on fords CVH engine or pop round to mine and i will have a listen or could be sticking starter motor

  9. #9
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Quote Originally Posted by big tee View Post
    sticking lifter or lazy tappett try and get some FORTE engine flush through work (trade only) its spot on it cures same problem on fords CVH engine or pop round to mine and i will have a listen or could be sticking starter motor
    Mine's had flush through it a couple of times, sorts it for the first few days, then its back, although that was with Wynn's.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    rothwell leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : sri

    Engine : 1800 vvt

    Year : 2007

    Default

    hi rushy... try and get hold of the FORTE stuff its superb i use there diesel treatment on M.O.T failures fill the fuel filter with it start car and rev 9 times out of 10 they pass

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need help with strange noise
    By tony-1977 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 6th January 2013, 18:04
  2. Strange noise
    By vectra craig in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 1
    Last Post: 13th May 2012, 23:27
  3. Strange Starting issue and Exhaust emission/gases light on
    By njsb14 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 2nd September 2010, 20:14
  4. Strange noise???
    By Dazzy2006 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 13th May 2010, 14:41
  5. strange starting
    By Morephun in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 27th August 2009, 16:33

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •