User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Fitting a new head unit

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    N.ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused Fitting a new head unit

    Well people im gonna be fittin a new head unit within the next week or 2.

    im gona fit a double din 1 so i just want to know what else will i need 2 do this? ie surround, wiring, trim??

  2. #2
    Regular Member n_hudson's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Northampton, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You might need a new cage, a surround for sure, the VX ones are angled (Not Square). Then you'll need the right connection at the back ISO etc. Then... if you want your steering wheel controls to work you'll need the right adapter for them... What system you fitting?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    N.ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers man i kinda had a good idea but just didnt wana be stuck wen it came to fitting it yano lol..

    not 100% sure wat im fitting yet

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Budapest
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    look at Kenwood DPX503U mate, good thing for the money. mine's coming to install next month.

    Besides the fascia and Fakra-to-ISO cables, you need to look at CANBUS stuff, some ignition logic box (to recognize ingition signs on the Canbus), steering wheel remote adapter if needed. Also the basic display can be done, the GID and CID will be gone for the music part - with Kenwood at least.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fitting an Xtrons head unit into my Vectra
    By tich in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 36
    Last Post: 2nd August 2011, 22:14
  2. Help with fitting an aftermarket head unit.
    By alembicbassman in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 28th August 2010, 19:29
  3. Help - Fitting a Double din Head Unit
    By Q22ube in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 2nd July 2010, 13:32
  4. Help Fitting New Head Unit
    By robdd1 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 21st September 2008, 17:03

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •