User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Strange fault

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Strange fault

    The car went into limp mode while overtaking a lorry last night

    got to 40 mph and the power fell off

    stopped and restarted but still had the engine management light on the dash
    the engine was idling at 1500 revs

    went to get some diesel as it was on 50miles remaining

    limp mode has dissapeared and so has the display

    but the car now is like a scalded cat, its moving like never before, no turbo lag, just none stop power, its easily as fast as my motorbike now, too fast in fact

    ive run it upthe motorway using the auto box and manual aswell, no unusual noises or smells, but it did sort of jump first time it got to 70mph last night, then after that nothing, Ive ordered a code reader to see what code i get

    any ideas what could have caused it

    another strange thing aswell

    went to work at 3am this morning, hadnt gone 1/2 mile and heaters were blowing hot air, usually takes a couple of miles

  2. #2
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar XF 3.0D V6

    Trim : Black

    Engine : 3.0D V6

    Year : 0000

    Default

    It is indeed a strange fault that actually improves performance?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Ste View Post
    It is indeed a strange fault that actually improves performance?

    I know, its weird

    its almost as if its in 3 gears too low, although it revs fine, it just picks up like mad

    be interesting to see what fault code appears later this evening

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    quick update, I put the code reader in the car, NO faults stored

    I tried the code reader on my bike and the thing works on that aswell

    threw up 3 codes

    P0113
    P0230
    P1231

    Ive got the IACV disconnected so Im guessing that has thrown the faults up.

    Will see tomorrow when the new part arrives

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    When you find what the fault is, let us in on it. Increased performance sounds good to me.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by wickedwillie View Post
    When you find what the fault is, let us in on it. Increased performance sounds good to me.

    Sounds good but its flamin scary mate, im just wondering if the engine was replaced while I was refueling last night

    Its like going from a Honda CG125 to a Yamaha R1

    its THAT different

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just got clocked by police at 100 mph in a 40mph zone

    i knew the car was running too damn fast

    speedo was still reading 50mph, something definately isnt running right on the car, the police said they struggled to get to speed to clock me, as there speedo eqiupment is out of the car as there having new cars

    they didnt believe the engine is standard diesel and not rebored out or anything. they even took a look to make sure i wasnt winding them up

    they said get it checked out and DONT do it again

    that was a bit lucky

  8. #8
    Regular Member Hynzy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What that last post a joke or somthing, or is this guy really telling us this ?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Hynzy View Post
    What that last post a joke or somthing, or is this guy really telling us this ?

    No joke

    cars going into the main dealer tomorrow dinner time to try to get them to road test it

    speedo isnt telling the correct speed and engine is going way too quick

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    not being funny but i have an idea of how fast im going without checking the speedo....100mph?????

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. strange heater fault
    By DAVIDD88 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 25th November 2012, 21:27
  2. strange headlight fault
    By toast in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 4th April 2011, 07:26
  3. strange dash electrical fault
    By lee866 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 44
    Last Post: 29th June 2010, 17:56
  4. strange fault symbol!
    By oldcommando in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 25th April 2010, 17:26
  5. Strange Wiper Fault
    By lightfx in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 1st January 2010, 13:47

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •