User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Removely of CD70 Navi with screen

  1. #1
    Regular Member AdeyCorp's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Chesterfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Removely of CD70 Navi with screen

    I am thinking about removing my CD70 Navi & screen & then replacing it with either a double DIN all in one type unit or a Custom PC install.

    But my main question is what do I need to keep the screen or can I replace it with a different none colour one or just not have a screen at all?

    Thanks

    Ade

  2. #2
    South Wales Assistant Regional Organiser davidjameswest's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    llantwit major
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    you can leave your screen in like i have just done that way you can still see what your car is doing to the gallon act and mine has tyre presure sensors so i can still see all that info that you cant, the parts you loose are the navi part and the stereo display but still looks pretty good and you can control it all of the rollers on the steering wheel, and you can also change the time and date using your steering wheel with out having to put the orig head unit to do this, i have jujst installed a dbl din navi head hunit so if you need any help just give me a pm

  3. #3
    Regular Member steve1975l's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Surrey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Keep the screen in their unless you want to make a custom screen go in their.

    I would keep the original radio for when you sell the car.

  4. #4
    Regular Member AdeyCorp's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Chesterfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ok, thanks for the info.

    So I dont need the screen at all? As I was thinking of puting a custom mini screen there.

    Ade

  5. #5
    Regular Member steve1975l's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Surrey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If you can live without clock & fuel info then yes reomove it.

  6. #6
    Regular Member AdeyCorp's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Chesterfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cool, thanks for that. Might see my CD70 Navi & screen up for sell

    Ade

  7. #7
    Admin & Merchandise Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    I would buy a small lcd screen and retro fit it in and hook it up to an all in one HU with bluetooth,sat nav,phone,DVD and then sell the screen and navi as one that way theres no tech2 issues

  8. #8
    Regular Member AdeyCorp's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Chesterfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thats is what I am thinking of doing. But using a PDA for the screen & have SAT NAV (tomTom) on it all the time. Just need to find a PDA with a screen bigger enough.

    Ade

  9. #9
    Regular Member ccsnet's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    The local dealers if driving my old Vectra
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Dont remove your screen and dont remove your radio....

    1) The CID is a central point for key data on the CANBUS
    2) The Radio is a bridge between the high and low CANBUS

    ITS this that caused major problems when the dealer tried to reprograme my car.... ( See my log down below in my sig )

    Terran

  10. #10
    Regular Member AdeyCorp's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Chesterfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    After reading ccsnet thread, has anyone else had dealer issue after installing a aftermarket radio?

    As I hate the Navi sat nav & cant trust it to egt where I want the best way. As lately it told me to do a 99 mile (2 hour) trip for a trip that could be quicker & shorter, 55 mile (1 hour & 15 mins) in fact.

    Ade

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cd70 navi screen blank.
    By mattv6diesel in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 30
    Last Post: 6th January 2013, 23:56
  2. Touch screen cd70 navi CID Mod
    By ZWoodyz in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 31st July 2012, 09:37

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •