User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: power problems

  1. #1
    Regular Member DavieVectd120's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Washington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default power problems

    Gooday to you all

    I am in need of some advice,

    Basically what is happening is that when I pull away in the car there is hardly any power in 1st 2nd and 3rd, my foot is flat to the floor but nowt???
    Soon as the needle hits 3000rpm the car takes off! quick!


    Have any of you peeps had this problem and how did ya sort it?

    The car is a 1.9 cdti sri

    Hope this is enough info.

    Many thanks, Davie

  2. #2
    Regular Member DavieVectd120's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Washington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I forgot to say that when I have had a decent run out in the car it seems to sort this problem out when i return back to a lower speed, but the problem returns, arrrggghhhhh

  3. #3
    Regular Member 67688c's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could be a few things matey, but first on my list would be the EGR valve.
    Symptoms you discribe are typical.

    Not too difficult a job to clean it yourself, TBH in my experience its worth giving the EGR a clean every 12 to 15k miles anyway even if no fault code is showing. You would not believe the difference after giving it a clean. Dont forget to clean inside the inlet where it bolts on, as loads of crud builds up in there too.

  4. #4
    Regular Member DavieVectd120's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Washington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ok fanks for the advice matey I will give that a blast now

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    SOUTH WALES
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default sluggish response

    Hi, can anyone help me please.
    got into my car today, which is a vectra 2.2 direct auto and i have very little power. very sluggish to pull off and i have to put my foot right down to get anywhere. when the revs pick up its still a bit sluggish but not as bad.
    i took it to my local garage but it didnt show any faults when he put it on the machine. also no warning lights are showing.
    i have noticed that someone with a similar fault suggetsed cleaning the egr. excuse my ignorance but what is that and how do i change it?
    any ideas please

  6. #6
    Regular Member bangty 1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in a box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Topcat4500 View Post
    Hi, can anyone help me please.
    got into my car today, which is a vectra 2.2 direct auto and i have very little power. very sluggish to pull off and i have to put my foot right down to get anywhere. when the revs pick up its still a bit sluggish but not as bad.
    i took it to my local garage but it didnt show any faults when he put it on the machine. also no warning lights are showing.
    i have noticed that someone with a similar fault suggetsed cleaning the egr. excuse my ignorance but what is that and how do i change it?
    any ideas please
    look in the how2's

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    SOUTH WALES
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ok thanks. im new to all this. will have a look now

  8. #8
    Regular Member bangty 1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in a box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Topcat4500 View Post
    ok thanks. im new to all this. will have a look now
    no props mate we was all new at some point

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    SOUTH WALES
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    just had a look in the how to. doesnt look that difficult. will try that in the morning. thanks mate

  10. #10
    Regular Member bangty 1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in a box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Topcat4500 View Post
    just had a look in the how to. doesnt look that difficult. will try that in the morning. thanks mate
    easy mate really is i used my old gasket when i done mine. the only hard bit i found was the bottom ovel gasket wouldnt stay in place so i could bolt it back on. i used 2 dots on silcon to hold it on i mean TINY!! super glue would work to but i end up sticking my fingers to everything lol but it should stay on the ERG i pulled mine off as im dum get back to us and let us now how she go's

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HELP!! Fed up vec owner - now having power problems
    By Vecmaniac in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 19
    Last Post: 27th February 2010, 18:53
  2. Power Tailgate problems
    By purple170503 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 22
    Last Post: 15th September 2009, 22:51
  3. No power after major problems
    By adam3682 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 14
    Last Post: 4th August 2009, 15:16
  4. Power problems
    By gibbon7000 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 16th April 2009, 10:28
  5. Power problems on my 1.9CDti (120)
    By RedLine in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 26th July 2008, 22:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •