User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: SRI 1.9CDTI 150: Power Issue

  1. #1
    Regular Member barkzz's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default SRI 1.9CDTI 150: Power Issue

    Hey Folks,

    Only had my SRI 150 two weeks (second hand from VX only done 27,000).

    Noticed today the torque and power output seemed to have dropped.
    Under normal driving it just seems like a non turbo diesel.

    Where as before, it would pick up the pace quite rapidly, you now have to plant your foot, and then the turbo kicks in abruptly. Seems to be kicking in much higer up the rev range than before as well.

    In one instance i booted it, and the turbo didnt seem to kick in at all, was just like an ordinary diesel going through the revs.

    It's almost as though the turbo doesnt kick in at the correct range.

    Could this be the EGR issue?

    The car is under warranty still, so I assume i'm best getting it to the dealers, just to make sure?

    Feedback much appreciated.

  2. #2
    Regular Member mark_647's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wales, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Dont quote me, from what I have read previously on the site, it does sound like an EGR fault. You could try cleaning but you may awell take it back, given you have warranty..

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Two weeks? Quick, swap it for a 1.8!

  4. #4
    Regular Member barkzz's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Would seem i'm on the right lines.

    It's one of those situations where you think "is it me, or am i just imagining things".
    Think i'll give them a ring, and see what can be sorted.

    How easy is the EGR valve to locate? I've looked at the How 2's, but none of them show the actual physical position?

  5. #5
    Regular Member Stuarty's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The EGR valve is at the back right hand side of the engine look at the pics of it then look at the engine you will find it easy enough i removed and cleaned mine a couple of months ago took an hour or so good how to on here mate.

  6. #6
    Regular Member barkzz's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Stuarty View Post
    The EGR valve is at the back right hand side of the engine look at the pics of it then look at the engine you will find it easy enough i removed and cleaned mine a couple of months ago took an hour or so good how to on here mate.
    Thought that's where it was!

    I've booked it in with my local VX dealer.

    It's still under Network Q warranty. (Only had it 3 weeks).

    It's also developed a "coh clunk" on the front right spring they had replaced.

    Either they havent seated it correctly, or its the start of the ******* eventually snapping in the seat!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9cdti 150bhp starting issue
    By bridge_eee in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 5th March 2012, 22:12
  2. 1.9CDTI 150 clutch / flywheel issue
    By LGD in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 46
    Last Post: 28th January 2011, 00:29
  3. EGR Valve issue - 1.9cdti vectra (120bhp)
    By baldieone in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 10th September 2010, 09:05
  4. Loss of power issue (1.9CDTi SRi 150BHP, Vectra C)
    By Big Sie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 20th April 2010, 17:46
  5. Injector issue 1.9CDTI (120)
    By rec in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 9th March 2010, 00:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •