User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: The Dashboard Spanner

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    walsall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default The Dashboard Spanner

    I Had A Shock Yesterday.....i Was Just About To Overtake A Car When,for A Split Second My Car Held Back,then Went Slow..i Noticed The Warning Came On,on The Dashboard.....i Stopped Within The Space Of Half A Mile & Switched Off The Engine. I Started Her Up Again,& Everything Was Ok...i Have Done A Furthur 80 Miles & Have Had No Problem..my Car Is A 2.2 Dti Sri......is This A Warning That Something Is About To Fail,or Is It A Comon Thing To Happen?

  2. #2
    Regular Member AndrewTi's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Guttedsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi mate, This is a common thing on these cars, If you have a competent dealer, then run it in to them to check for a fault code, they will probably need to download new software on to it. Used to happen to mine quite a lot, but since they had it for three days and upgraded it, I've not had a moments trouble out of it. (finds wood to touch )

  3. #3
    Ex Vec-C Admin & Founder GARY3306's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by nev-vec
    I Had A Shock Yesterday.....i Was Just About To Overtake A Car When,for A Split Second My Car Held Back,then Went Slow..i Noticed The Warning Came On,on The Dashboard.....i Stopped Within The Space Of Half A Mile & Switched Off The Engine. I Started Her Up Again,& Everything Was Ok...i Have Done A Furthur 80 Miles & Have Had No Problem..my Car Is A 2.2 Dti Sri......is This A Warning That Something Is About To Fail,or Is It A Comon Thing To Happen?
    Now and again, they suffer from small software glitches and sort themselves out. It actually says in the handbook that if this light comes on momentarily and goes straight off again, it is of no consequence. As suggested though, it is worth just having the fault codes read to be on the safe side.
    [SIGPIC]VX<font color=Red>R</font> with added Courtenay <img src=https://www.vectra-c.com/forum/images/smilies/biggrin.png border=0 alt= title=Big Grin class=inlineimg />

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    walsall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Some Thing Has Just Sprung To Mind....when I Was Out In The Car The Day Before,as I Opened The Door To Get Out,& Touched The Frame Of The Door,i Got A Small Electric Shock...this Happened A Couple Of Times.....could This Have Anything To Do With The Problem I Had?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Dunfermline
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Similar problem here.....I've noticed that the 'spanner' dash light comes on when the ignition is turned. It then goes out on start-up. I'm thinking this is ok but the trouble is....I have never noticed this before. I'm 99% sure it has never shown itself before now. Called a couple of dealers and I got 2 different replies...one says its fine as long as it doesn't stay on when the engine is running...another said they'd like to check it.

    So...Q is this, is this light meant to come on as described above or not?

    I'm running a CR1 on the 150 1.9 and I'm worrying that this is the 1st sign of a limp home.!?

    Sorry if I've hijacked the thread here....similar problem though.

    Cheers folks.

  6. #6
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by nev-vec
    Some Thing Has Just Sprung To Mind....when I Was Out In The Car The Day Before,as I Opened The Door To Get Out,& Touched The Frame Of The Door,i Got A Small Electric Shock...this Happened A Couple Of Times.....could This Have Anything To Do With The Problem I Had?
    That's just some static off the car - won't have anything to do with your spanner light problem.
    Quote Originally Posted by Kevx11
    Similar problem here.....I've noticed that the 'spanner' dash light comes on when the ignition is turned. It then goes out on start-up. I'm thinking this is ok but the trouble is....I have never noticed this before. I'm 99% sure it has never shown itself before now. Called a couple of dealers and I got 2 different replies...one says its fine as long as it doesn't stay on when the engine is running...another said they'd like to check it.

    So...Q is this, is this light meant to come on as described above or not?
    Perfectly normal. It will come on for a couple of seconds when you first start car and then go out. It's only if it stays on, or comes on when you're driving, then it's an indication of a problem.

    HTH

    D

  7. #7
    Regular Member VectraV6CDTi's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wilts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I've had the same problem for a couple of weeks now - just started doing it. When I go to accelerate and when the revs get to about 5k the engine seems to stops for a split second. It just like hitting the rev limiter, but at 5k (like a diesel lol). It does seem to jolt the car quite a bit when it happens so I dont think it would do the engine mountings a lot of good over a period of time. I'm going to take it to my dealer shortly to get it looked at.
    The spanner light comes on just after it happens, but not always though.

  8. #8
    Regular Member bruceybonus's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston Area
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the jolt seems like a dip in pressure in the fuel rail...if it happens for more than 2 secs then the car will go into limp home mode every time. its easy enough for the vx people to see if this is the case.. tech 2 will show whats going on in there when the cars running.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    .
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    As above - would let them have a look anyway - mine (also 2.2 SRi DTi) had this about 4 weeks ago and limped home, but then was fine after switching off. Took her to dealer and they downloaded new software - all has been fine since.

  10. #10
    Regular Member The Doc's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    'Norf Yorks.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Shutdown and reboot!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dashboard illumination gone mad
    By ScotsDragon in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 14
    Last Post: 19th May 2011, 17:39
  2. Vectra Dashboard warning light (car with a spanner over lapping it)
    By Karl12347 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 24th October 2010, 14:51
  3. dashboard bit
    By porthy-t in forum Styling
    Replies: 0
    Last Post: 19th January 2010, 19:18
  4. Dashboard Damage
    By Cerealuk in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 25
    Last Post: 9th September 2007, 23:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •