User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: DTUK Green box???

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    West midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default DTUK Green box???

    What setting do you have the DTUK Green box??

    On a 1.9 150

    ??

  2. #2
    New Member mendozaohair's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    uk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    turned up high but not on all the time

  3. #3
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra gsi

    Trim : Full heated leather

    Engine : 3200

    Year : 2004

    Default

    i have mine on setting b these days m8 as having it up to the max drinks the fuel

  4. #4
    Regular Member Simo87's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Middle Wallop
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    do you still get the poke with setting b? and has anyone else had slight smoke problems when first attached??

    simmo

  5. #5
    Regular Member MattW's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Sheffield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I've had mine on A before, but run it on 8 most of the time.

  6. #6
    Regular Member Simo87's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Middle Wallop
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mines on 8 now, smoked to much on 7, and i dont really understand the settings


    simmo

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Gentlemen,

    I have tried all of the settings (on my DTUK ECO) and they all work very well. I have no smoke or running problems on any setting. The problem is wheel spinning through 1st and 2nd, through the best part of 2800-4000rpm. If I boot it out of a corner I am rewarded with wheel spin.

    Is everyone else having this problem? I can't find the best setting as i can't get the power down... My SRi 150 is only 8 months old and on std 17"s 215s. (loads of tread on the tyres)

    In the wet i have to tip toe with the throttle!

  8. #8
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    EVERYWHERE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Gazmann000 View Post

    Is everyone else having this problem? I can't find the best setting as i can't get the power down... My SRi 150 is only 8 months old and on std 17"s 215s. (loads of tread on the tyres)

    In the wet i have to tip toe with the throttle!
    The problem you are having is that a box does not limit the torque in first and second gear like it does with a remap and the standard map.Consequently you may find that all you have in first and second is wheelspin and torque steer (also gearbox damage,but that's another story).And,as you say,in the wet (with no TC) the problem is even worse.

    I have the V6 which has TC and an heavier engine to prevent the wheels from spinning with nearly 300 ft/lbs of torque.
    Last edited by diesel dog; 18th April 2009 at 16:44.

  9. #9
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    Quote Originally Posted by diesel dog View Post

    I have the V6 which has TC and an heavier engine to prevent the wheels from spinning with nearly 300 ft/lbs of torque.
    Mine tries to spin the wheels in 2nd too...the TC holding it back though

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Middx
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Gazmann000 View Post
    Gentlemen,

    I have tried all of the settings (on my DTUK ECO) and they all work very well. I have no smoke or running problems on any setting. The problem is wheel spinning through 1st and 2nd, through the best part of 2800-4000rpm. If I boot it out of a corner I am rewarded with wheel spin.

    Is everyone else having this problem? I can't find the best setting as i can't get the power down... My SRi 150 is only 8 months old and on std 17"s 215s. (loads of tread on the tyres)

    In the wet i have to tip toe with the throttle!

    I've had mine for about a month now on setting 'B' and had the same problem. My workaround is just to use half throttle initially in the first 2 gears. Overall though I love it. It certainly 'feels' as quick if not quicker than my 3.2 GSI which was remapped by Regal. Have to resist the temptation to go up to 'C' and above:-)...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. dtuk green or red box ????
    By paulf in forum Diesel Engine related
    Replies: 2
    Last Post: 23rd August 2012, 08:59
  2. Whats the difference between dtuk green and dtuk red?????
    By srinav in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 30th August 2011, 10:04
  3. DTUK Green Box - Help
    By sirnapper in forum Diesel Engine related
    Replies: 3
    Last Post: 12th January 2009, 12:49
  4. DTUK Green Box
    By andy13 in forum Parts for sale
    Replies: 6
    Last Post: 10th January 2009, 13:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •