User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Serious Problem with Vectra

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Northern Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Serious Problem with Vectra

    My Girlfrind has 2004 Vectra.

    This morning it died on here while driving.

    A few things happened.


    • The Anti lock Brake system light and Electronic Stability Program lights can on
    • Then the Engine management light came on
    • the then power steering light came on and power steering stops working
    • While all this was happening she noticed that teh temperature gauge was in the red
    • then the oils pressure lights, battery light and brake system lights came on
    • then it died

    If you leave it a few minutes it will start again, but sooner stop again.

    Does anyone know what is wrong?
    Last edited by Keeks; 22nd March 2009 at 13:03.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    At a guess, either earth strap loose, or the alternator has died.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Northern Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Forgot to mention that the power steering also stops working when the light comes on......edited previous post to included that fact

    Wsa thinking that it was an alternator.....but would that be the problem when it runs OK or a while?

  4. #4
    Regular Member JSYSH466Y's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Newcastle under Lyme
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hopefully nothing major it does sound like an earth problem or a short. Have you had any work done recently which may have chafed wiring?

  5. #5
    Regular Member JSYSH466Y's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Newcastle under Lyme
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    At a push could the immobiliser be causing problems?

  6. #6
    Regular Member KSD's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cupar, Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Question

    ZS,
    How did you up your 140BHP VVTi to 160?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Northern Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It was serviced about 2-3 weeks ago.

    If it is and earthing problem where is the best palce to start looking for the problem?

  8. #8
    Regular Member JSYSH466Y's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Newcastle under Lyme
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    There are usually several earth points the main one is close to the battery, Engine block has a few and each motor usually has one. I would try and follow from the alternator if poss

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by KSD View Post
    ZS,
    How did you up your 140BHP VVTi to 160?
    Blew the engine up at 20k, got it rebuilt under warranty. Otherwise totally standard.

    Quote Originally Posted by Keeks View Post
    Forgot to mention that the power steering also stops working when the light comes on......edited previous post to included that fact

    Wsa thinking that it was an alternator.....but would that be the problem when it runs OK or a while?
    Everything you list including the power steering is electrically operated. Definately sounds like there's a bad connection somewhere.

  10. #10
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra gsi

    Trim : Full heated leather

    Engine : 3200

    Year : 2004

    Default

    check your batt terminals are tight m8.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra wiper problem - any advice appreciated - Vectra C
    By newbreed in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 13th May 2011, 20:57
  2. Vectra 1.8 LS, big problem?
    By Mattyreid9 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 25
    Last Post: 5th October 2010, 12:28
  3. air con problem vectra c
    By stevenrwaller in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 18
    Last Post: 20th July 2010, 10:03
  4. vectra c problem help
    By beemerboy31 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 29th January 2009, 23:39
  5. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •