User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: NCDC2013 Swap

  1. #1
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default NCDC2013 Swap

    Right will be attempting a swap soon so just wanted to run a few things by some of you's that know or anyone thats understands these diagrams just to double check the way i need to rewire both CID plug and Radio plug

    Just looking at the wiring diagrams this one is for the CDR2005/2206 Radio plug



    This ones for the NCDC2013 Radio plug



    And this is for the GID All models






    GID


    pin 1 Brown --> Ground
    pin 4 Black --> X11.12
    pin 5 Red --> X11.15
    pin 8 Red --> Radio 7
    pin 14 Brown/wh --> Diag plug 12
    pin 19 White --> Radio 33
    pin 20 Green --> Radio 32
    pin 22 Green --> Diag plug 3
    pin 23 White --> Diag plug 11
    pin 25 Green --> Airbag 8
    pin 28 Green --> BCM.40
    pin 29 Grey/wh --> Radio 1
    pin 30 Black/wh --> Navi 29 (radio pin 29)
    pin 31 Red --> Radio 2

    pins 9,10,11 on GID not needed

    RADIO PLUG

    All the same pins on radio except these

    CHANGE

    cdr2005 -- > Pin 27 --> Diag 8 this needs to be put into diag pin 12 (theres all ready a wire there so will just tap into it)

    ADD

    Pin 19 of GID/CID --> Pin 33 of Radio
    Pin 20 of GID/CID --> Pin 32 of Radio
    Pin 30 of GID/CID --> Pin 29 of Radio

    and finally pins 3,17,24,25,30 not needed on Radio plug as these are for twin audio/travel assistant
    All so as its a GID and not a CID i'm fitting theres no need for the RGB pins and VDA + i dont want Telephone so no need for them

    Let me know if it looks right

  2. #2
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Anyone fancy looking at it to see if there's any wires ive missed please

  3. #3
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Too late ive done it
    Only thing now is the BC isnt working and according to manual

    *For vehicles without On-Board computer,the BC-settings menu is displayed when BC button is pressed*
    this is what mines doing so does anyone know if i'm able to get it activated ?

  4. #4
    Regular Member n_hudson's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Northampton, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry I missed your calls mate, I totally forgot about the 32 pin plug. I've just been cleaning the car... got a member popping round tomorrow, so had to give her a scrub to save myself any embarrassment LOL.

    Glad you got it sorted thou!

  5. #5
    Regular Member glenboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Sunny Dartmoor
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by bigmac View Post
    Too late ive done it
    Only thing now is the BC isnt working and according to manual

    *For vehicles without On-Board computer,the BC-settings menu is displayed when BC button is pressed*
    this is what mines doing so does anyone know if i'm able to get it activated ?
    Nice one Don,got any pics of it working???

  6. #6
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Will do tomorrow just ordered an Ariel just to try it out the now,will fit the original at a later date.
    Does anyone know if BC was a optional extra ? as i think mine is deactivated not sure if plasma or duncan can tell if theres an option in tech2 to disable BC

  7. #7
    Regular Member n_hudson's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Northampton, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi Don, here's the options you should have when you press the BC button -

    If I click on System settings, I get the language, Units etc... The options were the same on my GID.

    HTH

  8. #8
    Regular Member n_hudson's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Northampton, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by bigmac View Post
    Will do tomorrow just ordered an Ariel just to try it out the now,will fit the original at a later date.
    Does anyone know if BC was a optional extra ? as i think mine is deactivated not sure if plasma or duncan can tell if theres an option in tech2 to disable BC
    I think your right, a few on here have had to have it Tech2 activated. Even models that have the ability to have BC have had to have it activated.

  9. #9
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Anyone know if this Ariel will work
    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=150230665308

  10. #10
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Here's some pictures









    This next one is the only menu i get when pressing BC on stereo so i need to know if i can get tech2 to enable the BC on the GID



    Might do a how-to its quite straight forward

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Swap NCDC2013 with CD70
    By Teapot in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 4th January 2013, 01:41
  2. Ncdc2013 help
    By Ian'sgsi in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 29th December 2012, 16:43
  3. NCDC2013 Sat Nav Swap easy or hard?
    By jonnybobs in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 16
    Last Post: 5th September 2011, 22:16
  4. NCDC2013 add on for MP3
    By malk in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 22nd April 2010, 17:49
  5. NCDC2013 swap
    By razor in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 6th September 2006, 23:21

Visitors found this page by searching for:

ncdc 2013 kabelbelegung

Opel omega BC cid pinbelegung

opel omega ncdc 2013 wire

ncdc 2015 pinbelegung

pinbelegung ncdc 2013 opel signum

top manual ncdc 2015

cd70 navi pin

vectra c radio pinbelegung

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •