User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: My amp fuse keeps blowing?

  1. #1
    Regular Member sirnapper's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ldon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default My amp fuse keeps blowing?

    As above, Im using a Kickers amp and thats in working order as i have tried in a mates car. As soon as i replace the fuse within minuits the fuse is blown, i checked for any short circuits cant find any. I have the earth wire attached to bolt holding the rear seats in place. The setup was working fine, been having the problem for the last month. Any suggestions, is it worth me replacing the power cable ? find somewhere else to earth it ? its driving me maddddddd

    Many thanks

  2. #2
    Regular Member Danwells72's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Default

    could be overloading. is the cabling correct for the size of amp? have you changed the wiring to any speakers/subs? check the polarity is correct to whatever its wired to. I earthed mine to the rear light fixing, found this to be a good place. in my astra i had previous to the vec i had it wired to the rear seat fixing. I would also check there is good contact around that area, try removing paint until your down to bare metal

  3. #3
    Regular Member steve1975l's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Surrey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The earth should be as short as possible and scratch away at the paint as said above. What size fuse is it blowing? What size cable are you using?

  4. #4
    Regular Member sirnapper's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ldon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Danwells72 View Post
    could be overloading. is the cabling correct for the size of amp? have you changed the wiring to any speakers/subs? check the polarity is correct to whatever its wired to. I earthed mine to the rear light fixing, found this to be a good place. in my astra i had previous to the vec i had it wired to the rear seat fixing. I would also check there is good contact around that area, try removing paint until your down to bare metal
    I will try removing the paint a bit, Ita a 1200 watt amp what size cable should i be using ?

  5. #5
    Regular Member sirnapper's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ldon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by steve1975l View Post
    The earth should be as short as possible and scratch away at the paint as said above. What size fuse is it blowing? What size cable are you using?
    There is a fuse on the power cable coming from the battery thats a 30 amp fuse i replace it with a 40 amp this time the fuse on the actual amp blew Im not too sure about the cable size

  6. #6
    Regular Member Danwells72's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Default

    Quote Originally Posted by sirnapper View Post
    There is a fuse on the power cable coming from the battery thats a 30 amp fuse i replace it with a 40 amp this time the fuse on the actual amp blew Im not too sure about the cable size
    stick with the original size fuses, could cause damage if you dont. As i said try removing paint to get a better connection and that may sort your problem, if it doesnt try changing the place of your earth

  7. #7
    Regular Member sirnapper's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ldon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Danwells72 View Post
    stick with the original size fuses, could cause damage if you dont. As i said try removing paint to get a better connection and that may sort your problem, if it doesnt try changing the place of your earth
    Cheers i will try that later on today will report back the results

  8. #8
    Regular Member Danwells72's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Default

    Quote Originally Posted by sirnapper View Post
    Cheers i will try that later on today will report back the results
    NP, if you get stuck, bring it to MK and we will have a play if you like

  9. #9
    Regular Member sirnapper's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ldon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Danwells72 View Post
    NP, if you get stuck, bring it to MK and we will have a play if you like
    thanks mate

  10. #10
    Regular Member Danwells72's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Default

    Quote Originally Posted by sirnapper View Post
    thanks mate
    let us know how you get on

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cigarette lighter blowing a fuse
    By ciderman in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 28th August 2012, 22:42
  2. Heated seat blowing fuse
    By karlmax27 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 25th November 2011, 14:21
  3. Problem with amplifier blowing fuse
    By masj78 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 5th July 2011, 22:27
  4. o2 sensor fuse keeps blowing
    By michael0304 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 1st March 2011, 01:27
  5. Headlight washer system fuse keeps blowing
    By Matty H in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 10th January 2009, 19:58

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •