User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Very lumpy idle and almost stall

  1. #1
    Regular Member Netstar's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Very lumpy idle and almost stall

    Drove to B&Q, car was fine.

    When i restarted the car to go home i was texting my mate before i drove off and noticed that the car was idling very lumpy. Very very lumpy.

    The needle on the rev counter was clearly dipping and rising. The the car came close to stalling and then revs spiked then settled then same again a few seconds later.

    I turned engine off, waited a few seconds, then restarted and same problem, so i drove off and home, every thing seemed normal, didnt strecth her legs just incase, when i got home, ideling was normal again, no almost stalling, but still lumpy.

    I'm no mechanic, can some one please tell me what this could be?

    Thanks in advance,

    Matt
    Last edited by Netstar; 13th March 2009 at 16:48.

  2. #2
    Regular Member powelly1592's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seaton Delaval, Tyne & Wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine is going in tomorrow for the same thing, it is undrivable at the moment.
    Will post again when I know more.

  3. #3
    Regular Member Vectra_C_Chris's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Perth Western Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Throttle body probably just needs a good clean. Hope its nothing major.

  4. #4
    Regular Member powelly1592's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seaton Delaval, Tyne & Wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had just replaced two vacuum pipe connectors which had split, got the replacements from a scrappy and I am wondering if some oil or other crap got dragged into the system?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i had the same probs many months ago, starting off mildly, then like a bucking bronko.

    had the Tb cleaned , didn't fix it, had the swirl chamber motor etc changed, no real fix, then finally had the fuel pump replaced at a BIG BIG cost... FIXED!!

  6. #6
    Regular Member powelly1592's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seaton Delaval, Tyne & Wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine runs great for a few seconds then feels like it's stalling then back to normal a few times and very very regular almost like its timed.
    Just started within a few minutes of fixing my limp home/vacuum hose problem, very weird...

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Matlock
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    EGR need a clean??

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    north east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Discnnect the crank shaft sensor and see if the fault ramins, if it clears you need a new sensor.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Z22SE Lumpy Idle
    By Lean6 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 27th August 2012, 11:54
  2. 3.2 lumpy idle update
    By DSmiddy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 9th August 2011, 14:59
  3. Lumpy idle on 2.2 Direct SRi
    By Palmo in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 47
    Last Post: 22nd January 2009, 18:53
  4. lumpy idle
    By old cruiser in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 24th November 2008, 20:39
  5. 3.2 v6 Lumpy idle!?!
    By byebyeitsagsi in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 20
    Last Post: 13th August 2008, 12:24

Visitors found this page by searching for:

z22se almost stalling

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •