User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Smile *** help me please! New member in need of some expert advise ***

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Bracknell, Berks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Smile *** help me please! New member in need of some expert advise ***

    Hi, thanks for viewing this new thread.

    I have a Vauxhall vectra 2L Turbo SRI. Its a 2004 (04) model 4 door saloon, manual.

    The problem i have is this....

    I bought the car from an auction centre (BCA) and when i was driving home, i noticed the turbo wasn't kicking it at all.

    I took the car to my local garage who plugged in a snap on solus tool. The fault shown saying the 'waste gate sensor' needing replacing. We ordered a brand new part from Vauxhall and fitted it. We then cleared the error code and the car was running perfect!!! The turbo was kicking in fine and it drove perfect!

    About 30 mins after this, the little car with the spanner showed up on the screen and the turbo was not kicking in anymore!

    I took it back to the garage and plugged it in again. This time it came up with something about the ecu???

    I don't think he knew what he was talking about as he didn't give me a solution.

    I know the turbo works fine as it did previously but can anyone give me some guidance?

    I haven't taken the car to a main dealer yet, this will be my last resort as they charge sooo much!!!

    Please help me!!!

  2. #2
    Regular Member Tadpole's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    'I haven’t lost my marbles, they’re in a bag somewhere? .. '
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Welcome to Vectra-C.com. Someone will be along soon to give you advice m8. ..

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Bracknell, Berks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks mate. I like this site!

  4. #4
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 04

    Mileage : 000

    Default

    You might end up having to take it to a dealer. Who can read the codes, and should be able to understand them.

  5. #5
    Regular Member glenboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Sunny Dartmoor
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    As Ed said,take it to the dealer m8,hope it gets fixed,good luck.....

  6. #6
    Regular Member Morephun's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    everywhere
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vec c

    Trim : sri

    Engine : 150 cdti

    Year : 55

    Mileage : 108000

    Default

    hi m8 as said hope you get it sorted

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Bracknell, Berks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks guys, i'm going to take it to the garage one last time to see if they can give me some more advise. If this fails, looks like my local main stealer! Lol.

  8. #8
    Regular Member Robward27's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Witham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It may be worthwhile trying to reset the ECU you need to disconnect the car battery for about 15 mins then his will relearn itself and hopefully solve the problem. I had a problem similar where power was lost and the light came on on my turbo.

    Hope this helps....

  9. #9
    Regular Member n_hudson's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Northampton, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Robward27 View Post
    It may be worthwhile trying to reset the ECU you need to disconnect the car battery for about 15 mins then his will relearn itself and hopefully solve the problem. I had a problem similar where power was lost and the light came on on my turbo.

    Hope this helps....
    What he said. Check the pipes and air intake, I had a problem similar, VX kept plugging in the Tech machine couldnt find anything wrong. Turned out that the main intake had come away as the airbox was moving to much.

  10. #10
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Quote Originally Posted by josh_vectra View Post
    Thanks guys, i'm going to take it to the garage one last time to see if they can give me some more advise. If this fails, looks like my local main stealer! Lol.
    tbh mate i think your flogging a dead horse i would take it to your local stealers and let them have a look they should be able to tell you straight away the fault codes then its up to you wether you let them fix it or buy the part you need and do it yourself

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Is there an oil expert in the house?
    By sheepish in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 10th April 2012, 11:43
  2. some expert advice
    By delberto in forum Handling & Braking
    Replies: 3
    Last Post: 14th December 2009, 11:45
  3. Expert help advice please!!
    By fowlerdf in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 22
    Last Post: 26th March 2009, 17:12
  4. looking for a flymo expert!
    By pogo in forum General Chat
    Replies: 16
    Last Post: 5th July 2007, 08:41
  5. Didn't Even Smile.....
    By Gripper in forum General Chat
    Replies: 31
    Last Post: 11th May 2006, 23:20

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •