User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Engine warning light

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kent
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Engine warning light

    Hi all, I have just (in the last 4 weeks) bought a 52 plate 2.2Dti SRI 44 000 vectra. I have owned and driven many cars over the years but have completely fallen in love (as much as a sane man can). Bought a irmscher grille and finished the look perfectly.

    Ok now the problem, when I first got it, the engine warning light would occasionally kick on and I would have reduced power. I know this is a safety measure and after getting it checked out, the problem was one of two things, firstly the ECU needed a software update for the turbo, and possible the turbo was on its way out. kind people at vauxhall updated the software and my garage put in a new (reconditioned ) turbo in. Now the fun really begins.....

    every now and again, the engine warning light flashes on just after start up for about 5 seconds and then goes out. Have taken it back to the garage, and the fault codes suggest that its glow plug related. They test all the plugs, change one and send me on my merry way.

    Only thing is the warning light comes back on for about 3 seconds now and again after engine start up, sooooo take back to the garage and the same error codes come up so they change the part (don't know the name) which controls the glow plugs, reset the fault codes and send me on my merry way....

    Ok, we can guess what happens next, 2 days of problem free and the old warning light comes back on for about 3 seconds and again after engine start up.

    Now this doesn't degrade the performance of the car, but am racking up the mileage taking it back to the garage. Am thinking of taking it to a proper vauxhall garage for a diagnostic but they are on £70 an hour.

    Has any one got any thoughts?

    Sorry if this is in the wrong thread as it could go electrical or engine. Can one of the admins move it to the right section if need be.

    Cheers

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kent
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    *BUMP*
    Anyone any ideas?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kent
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Ok, have had a good look round the forum and was wondering if the symptoms described above could be because of carbon build u on the "EGR".

    Also the ****ing spanner light came on twice today about 30mins apart whilst driving. After a switch off and on, spanner ******ed off and car ran fine for rest of today.

    Has anyone any ideas?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kent
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    *bump*

  5. #5
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    144 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    144 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Need to have a code read really, how near to the Dartford Bridge are ya?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kent
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Right down on the coast mate, a place called Lydd. Is it possible to have a lose wire which would cause this kind of intermitant fault? the reason I ask is drove it for a round trip of 40 miles today and nothing, no cars with spanners, nada

  7. #7
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    144 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    144 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    doubtful a loose wire. Could be any one of many sensors/parts.

  8. #8
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i would buy one of these to start with m8

    http://cgi.ebay.co.uk/VAUXHALL-VECTR...2em118Q2el1247

    might tell you whats wrong without going to the stealers

  9. #9
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    EVERYWHERE
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Handbook says: "If it lights up briefly and then goes out again this is of no significance".Maybe you're trying to fix something that ain't broke?

    Having said that (if the light is staying on longer) check and clean the boost sensor and EGR and then check for splits in intercooler hoses.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kent
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by big rich View Post
    i would buy one of these to start with m8

    http://cgi.ebay.co.uk/VAUXHALL-VECTR...2em118Q2el1247

    might tell you whats wrong without going to the stealers
    Searched this, it only does desils 04 onwards, mine is a 52

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Warning light - little pic of an engine
    By ian1963 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 15th May 2010, 17:20
  2. engine warning light
    By spooney in forum Petrol Engine related
    Replies: 4
    Last Post: 20th January 2009, 18:05
  3. Engine Warning Light
    By harveyg77 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 5th June 2008, 20:35
  4. orange engine warning light
    By markvec in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 27th August 2007, 22:25

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •