User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: can you run an amp on standard CD30 head unit?

  1. #1
    VIP-Member MCD's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Stockport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2007 Vectra

    Trim : SRi XP Saphirre Black

    Engine : 2.0 16v Turbo

    Year : 2007

    Mileage : 60k

    Default can you run an amp on standard CD30 head unit?

    I only ask as my mates offered my his along with two subs in a box for free!

    Ideally id like to retain the standard headunit & not mess up the dash?

    Cheers

    Mike
    MCD - PAST 1.9 SRi / 1.9 SRi XPNAV, IDS,AFL, EDS
    PRESENT 2.0 turbo SRi XP NAV SUNROOF

  2. #2
    Regular Member Robward27's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Witham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You can either get a line output convertor and find the wiring from your rear door speakers (colours) in the looms that run either side of your car or straight from the headunit.

    Link here : http://www.edirectory.co.uk/pf/88888...rs/pid/8845205

    Or if the amps got high level input extend the rear speakers into that.

  3. #3
    VIP-Member MCD's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Stockport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2007 Vectra

    Trim : SRi XP Saphirre Black

    Engine : 2.0 16v Turbo

    Year : 2007

    Mileage : 60k

    Default

    Quote Originally Posted by Robward27 View Post
    You can either get a line output convertor and find the wiring from your rear door speakers (colours) in the looms that run either side of your car or straight from the headunit.

    Link here : http://www.edirectory.co.uk/pf/88888...rs/pid/8845205

    Or if the amps got high level input extend the rear speakers into that.
    Thanks.... will have a look at that! Never thought about the second option! But seems obvious now!

    Cheers

    Mike
    MCD - PAST 1.9 SRi / 1.9 SRi XPNAV, IDS,AFL, EDS
    PRESENT 2.0 turbo SRi XP NAV SUNROOF

  4. #4
    Regular Member morbid movie's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    wrexham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insinia

    Trim : srinav

    Engine : 160cdti

    Year : 2011

    Mileage : 11,350

    Default

    good info may look into this my self
    cheers

  5. #5
    Regular Member deano1's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    leicester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra estate

    Trim : Sri xp2

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2008

    Mileage : 100000

    Default

    gd info there just a quick question if i was to use rear speaker connections for a amp i would lose the sound from the rear doors or do i leave them connected aswell.

  6. #6
    Regular Member fenderguitar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Portadown Co. Armagh N. Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by deano1 View Post
    gd info there just a quick question if i was to use rear speaker connections for a amp i would lose the sound from the rear doors or do i leave them connected aswell.
    Leave them connected,just splice into them,still get the sound

  7. #7
    Regular Member deano1's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    leicester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra estate

    Trim : Sri xp2

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2008

    Mileage : 100000

    Default

    thanks mate

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CD30 Head Unit Not Working
    By CGSRI in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 22nd July 2009, 08:43
  2. adding a sub woofer to standard cd30 head unit
    By pogo in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 13th July 2007, 20:53
  3. CD30 Head Unit
    By The Doc in forum Parts for sale
    Replies: 0
    Last Post: 10th April 2006, 21:42

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •