User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: CDTi running temp ?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default CDTi running temp ?

    Quick question.
    Ive got a Signum CDTi 120bhp.
    What temperature should it run at ?
    My temp gauge sits on 80 for most of the time, sometimes creeps upto about 90 ish .... is this normal ?

  2. #2
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra gsi

    Trim : Full heated leather

    Engine : 3200

    Year : 2004

    Default

    same as mine m8

  3. #3
    Regular Member lofty's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    @home
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Estate

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 CDTi


    Default


  4. #4
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP1

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Mileage : 66000

    Default

    Now then, interesting thread.

    My temperature gage never goes above about 72-73, the only time it does is when I have the heater on cold, and then it only goes upto about 78(ish) no more, never been above 80 ever.

    Always thought that was normal....

  5. #5
    Regular Member mattolly86's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mines the same except in heavy traffic where it creeps up to half way

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers guys. Im just being over cautious.

    Ive just had the water pump/cam belt replaced...after the pump seized !! Just making sure the overheating hasnt caused any other probelms.

    40000 miles, and the water pump was seized solid.


    Quote Originally Posted by mattolly86 View Post
    mines the same except in heavy traffic where it creeps up to half way

  7. #7
    Regular Member Keithy's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dundee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    my 2.2 dti runs at that temp

  8. #8
    Regular Member gaz4d's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Guys,

    Sllightly going sidetracked here.

    I have a 1.8 Ecotec (petrol) - but it sits about "90" constantly.

    Question is, is this normal ?

  9. #9
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    EVERYWHERE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by gaz4d View Post
    Guys,

    Sllightly going sidetracked here.

    I have a 1.8 Ecotec (petrol) - but it sits about "90" constantly.

    Question is, is this normal ?
    Nothing wrong with that mate.

  10. #10
    Full Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bristol
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Most thermostats in cars are 80deg , so that is the correct temp for the car to run at.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Coolant running temp?
    By veclee in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 9th January 2013, 02:30
  2. Getting serious now....not running at all cdti 150
    By jay w in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 25th October 2012, 22:14
  3. v6 running temp?
    By urbanfox in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 19th March 2011, 19:43
  4. What is the normal running temp of 1.8 VVTi
    By Exclusive BV in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 45
    Last Post: 8th December 2010, 18:47
  5. Erratic running temp 1.9 CDTI
    By AntneeC in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 3rd June 2009, 11:41

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •