User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: Are hid"s to blame for the fogging..

  1. #1
    Regular Member bobby-tupper's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    LEEDS, W.YORKS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 07 Estate




    Default Are hid"s to blame for the fogging..

    am quite fed up of this now,for the second time in a week i totally de-fogged the face lifts h/lights,dryed them out and once again this morning there fogged again,do hid bulbs burn/run hotter than normal h7 bulbs?
    when i mean fogging.....its like years ago before double glazing came out,you would wake up on a morning and have condensation running down your old style house windows that then formed a pool on the sill.really bad.if i go to the trouble and expense of buying two new h/light units are they still just going to fog up?

  2. #2
    Regular Member CDXI_2003_AUS's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just a thought, is the moisture getting in through where you had to drill the hole to run the new wires through into the rear of the light fitting?

  3. #3
    Regular Member bobby-tupper's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    LEEDS, W.YORKS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 07 Estate




    Default

    Quote Originally Posted by CDXI_2003_AUS View Post
    Just a thought, is the moisture getting in through where you had to drill the hole to run the new wires through into the rear of the light fitting?
    i made a small cut in the rear of each rubber h/light cover to feed the wires through but sealed in back up with silicone sealer.

  4. #4
    Regular Member keith1983's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Sheffield / Spalding
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra 1.8 SRi

    Trim : SRi

    Engine : Z18XE

    Year : 2004

    Default

    I haven't got hid's and mine are crap aswell, although it's only the drivers side one for some reason.

  5. #5
    Regular Member CDXI_2003_AUS's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by bobby-tupper View Post
    i made a small cut in the rear of each rubber h/light cover to feed the wires through but sealed in back up with silicone sealer.
    Well there goes that idea

  6. #6
    Regular Member bobby-tupper's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    LEEDS, W.YORKS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 07 Estate




    Default

    Quote Originally Posted by keith1983 View Post
    I haven't got hid's and mine are crap aswell, although it's only the drivers side one for some reason.
    are they as bad as this?

  7. #7
    Regular Member mat100edt's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    south coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    you need to take the back caps off and leave your lights on for a while so the water heats up and turns back to vapour, most off it will then escape through the removed back cap hole, once you have done this get a small bag of silica like you normaly get with new shoes and things like that (little white bag) and pop this inside your headlight and put back cap back on, iv done this with all mine and not had prob since.

  8. #8
    Regular Member bobby-tupper's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    LEEDS, W.YORKS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 07 Estate




    Default

    Quote Originally Posted by mat100edt View Post
    you need to take the back caps off and leave your lights on for a while so the water heats up and turns back to vapour, most off it will then escape through the removed back cap hole, once you have done this get a small bag of silica like you normaly get with new shoes and things like that (little white bag) and pop this inside your headlight and put back cap back on, iv done this with all mine and not had prob since.
    have done this twice now mate,did you use sealer on the rubber cap on the rear of the headlamp?

  9. #9
    Regular Member mat100edt's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    south coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    nope no sealent mate.

  10. #10
    Regular Member bobby-tupper's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    LEEDS, W.YORKS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 07 Estate




    Default

    Quote Originally Posted by mat100edt View Post
    nope no sealent mate.
    how did you get the wires through the rubber caps then?

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Headlamps fogging up
    By woodze in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 8th November 2010, 01:56
  2. HIDs fogging up?
    By azz man in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 2nd November 2010, 11:41
  3. Dont Blame your GPS it's probably okay...lol
    By 67688c in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 3
    Last Post: 12th February 2010, 12:43
  4. Limp Home Mode - K&N Filter to Blame?
    By AirCooledHeaven in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 20
    Last Post: 11th August 2009, 10:30
  5. I blame ditchp for whats in the box
    By Lump in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 32
    Last Post: 15th April 2009, 22:36

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •