User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: heater non worky...

  1. #1
    Regular Member mark_w's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default heater non worky...

    the heater in my 2.2 direct isn't working, it's blowing cold. not stone cold, but lukewarm. the engine temp is normal, letting it tickover on the driveway sees the temp go from 85 to 90 then the fan cuts in - all as normal. radiator hoses both hot, water pipes to and from heater matrix [i think, anyway, as they disappear thru the bulkhead] are both hot to touch, but vents still blowing lukewarm. water level in header tank ok, no water in oil.

    any ideas? it's under warranty, so unless someone comes up with some ideas i'll pop it into the workshop to get checked out i think.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    air lock ??

  3. #3
    Regular Member wanna veccy's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    telford,
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    have u changed the led's in the heater control unit if so take back apart and move the heater dial round, if u haven't had the heater unit apart then thats me stuck.

  4. #4
    Administrator plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    357 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    probaby the position servo which directs the air path.

    If its under warranty throw it at them to do.

  5. #5
    Regular Member mark_w's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for the quick response guys.
    i don't think it's airlocked because it hasn' been worked on recently, the water level is entirely normal and the temp guage is behaving normally.
    no, i haven't had the control apart, nothing has been touched.
    having just done a quick search [i know, i know..] it seems like this servo thing can stick, and that WD40 and a wiggle can get it working temporarily, so it looks like a proper fix is a new one = trip to workshop. fantastic.

  6. #6
    Regular Member mark_w's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    fixed it.
    after reading some old threads, i took the glove box out and found the linkage stuck, poked it with a screwy and it works again. lubed it well, deep joy. let's see if the fix lasts or not. i did ask at the local garage, but the bloke was being a bit of an old woman about dealing with a warranty company etc, so i thought i'd have a quick gander before going down that route. if it packs in again, i hope it's in July.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. no hot air out of heater. please help!!!
    By jonny22 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 9
    Last Post: 18th November 2012, 14:22
  2. Heater
    By Daz d in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 23rd October 2012, 22:46
  3. Heater Fan
    By AJG in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 24th September 2012, 16:43
  4. heater
    By bai1ey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 4th March 2011, 14:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •