User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Alarm Sounding every 5 minutes

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused Alarm Sounding every 5 minutes

    Hi,

    I just took delivery of a 08 plate vectra estate Life. Since I have gotten home the Alarm keps sounding every 5 minutes.

    I can't seem to get it to stop. I press the fob to lock the car, regardless if I press the locking button once or twice after 5 minutes the alarm is sounding. The indicators do not flash but the alarm is sounding. I can then press the button to open it and again to re-lock it but after 5 minutes again the alarm is going.

    What am I going to do, i can't leave it sounding all the time at night right outside the house.

    Has any body heard of this or have any ideas of what I can do.

    Everything is factory standard.

    Thanks,

    Mark L

  2. #2
    Regular Member Tadpole's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    'I haven’t lost my marbles, they’re in a bag somewhere? .. '
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Slam all the doors shut then lock it including the boot, it's happened to me.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Try just using the key to lock it instead of using the fob?

    Square box

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have tried both of these and nothing seems to work.

    When I tried to lock it just using the key it will only lock the drivers door it won't lock any other door.

    Do you know if there is anyway to stop the alram from arming at all?

  5. #5
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Check round the boot glass. There is a sensor wire that gets broken in the estate and triggers the alarm, its actually quite a common issue. HTH

  6. #6
    Regular Member Morephun's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    everywhere
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vec c

    Trim : sri

    Engine : 150 cdti

    Year : 55

    Mileage : 108000

    Default

    Mine is the same m8 I press the fob twice to unlock all the car then just press the fob button once to lock it.. Mines at the dealers on monday to sort it

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Try taking out fuse 23 in the rear boot fuse box (on left hand side of boot as you open it) this covers the sensor ?

    Square box

  8. #8
    Regular Member Zark's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Herts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    that's strange.... and VX put the alarm in the boot so it wouldn't annoy anyone when it goes wrong.....

    have you tried that button on the dash that you apparently press when you leave pets/children/grandparents in the car....? (has anyone ever ued that?!)

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Funny you mention that button Zark I use it often when I nip into the shop with the kids in the car and it works :-)

    Square box

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by rushy View Post
    Check round the boot glass. There is a sensor wire that gets broken in the estate and triggers the alarm, its actually quite a common issue. HTH
    Quote Originally Posted by square box View Post
    Try taking out fuse 23 in the rear boot fuse box (on left hand side of boot as you open it) this covers the sensor ?

    Square box
    Glass Break sensor it was, and fuse 23 was correct. Thanks Guys.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Alarm voluntarily sounding after approx 15 secs of door locking.
    By MattBrowning in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 20th December 2012, 23:51
  2. engine not sounding right on my dti
    By steven_armit in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 2nd June 2009, 19:51
  3. Hollow Sounding Knocking???
    By ChrisFox in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 2nd April 2008, 20:32
  4. Car sounding a bit rough 3.2 V6
    By korlinski in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 7th August 2007, 16:54
  5. Horn not sounding right
    By Cheeky_B in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 7th July 2006, 23:02

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •