User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Two Problems

  1. #1
    Regular Member Vectra-c-SRI's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Near Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRi

    Engine : 1.9cdti 8v (120bhp)

    Year : 2005

    Mileage : 98000

    Default Two Problems

    1. Can anyone help me out, when am driving 30 or 40mph the car sometimes feels as if its lossin power, feel a wee judder as if the fuel pipes are choked up,only happens when idling at 30 or 40mph, and the revs moves down 2 or 3mm, but only happens for about a second, just like if you where traveling at 30 and you take you foot of the gas fast for a second.
    Phoned my dads mate he thinks maybe sticky egr value,

    any other ideas folks ??


    2. Sometimes on a cold start, the car sound a skreching noise, but goes away after couple of seconds, (still does it when a dip the clutch)

    the pulies or belts ??

    what ya think all ?

  2. #2
    Regular Member Vectra-c-SRI's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Near Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRi

    Engine : 1.9cdti 8v (120bhp)

    Year : 2005

    Mileage : 98000

    Default

    ? anyone ?

  3. #3
    Regular Member Vectra-c-SRI's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Near Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRi

    Engine : 1.9cdti 8v (120bhp)

    Year : 2005

    Mileage : 98000

    Default

    ???

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Moray
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sounds similar to i problem i had on 19cdti signum vauxhall replaced the egr valve and never had a problem since.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Teesside
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Possible air leak??

  6. #6
    Regular Member mattolly86's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    id say possibly egr mate clean it see how you get on

  7. #7
    Regular Member Vectra-c-SRI's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Near Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRi

    Engine : 1.9cdti 8v (120bhp)

    Year : 2005

    Mileage : 98000

    Default

    Quote Originally Posted by mattolly86 View Post
    id say possibly egr mate clean it see how you get on


    I see you have the 1.9cdti 8v,

    I see how to clean on this
    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=60856
    but where is the egr on the 1.9cdti 8v ??

  8. #8
    Regular Member Vectra-c-SRI's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Near Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRi

    Engine : 1.9cdti 8v (120bhp)

    Year : 2005

    Mileage : 98000

    Default

    I just went and bought TecSoL Power system clean, will see if that works.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    North Yorks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The squeal on start up could be the AirCon Compressor...i had this problem (not the judder one) and the squeal often went away after a short time...unfortunately it developed and got much much worse. Belts were due for a change and so i hoped it would go with the new belt kit...it was still there...

    Turned out that a dabble of oil in the Air Con Compressor pully sorted it out but would only last a couple of miles.

    Currently have the shorter belt on my car missing the AC compressor out and it no longer squeals. When i can afford it, i'll replace the compressor as its all one unit and no pully can be bought seperately.

    Might not the same problem, depends on the type of noise

    Chas

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. z18xer vvti, problems, problems
    By gstore in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 20th April 2012, 13:33
  2. 1.8 vvti problems, problems problems!!!
    By gstore in forum Petrol Engine related
    Replies: 8
    Last Post: 3rd March 2012, 01:31
  3. crusie control problems, anyone had similar problems?
    By rozzer2006 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 2nd October 2011, 21:20
  4. GSi problems
    By Piemyster in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 27th July 2011, 20:11
  5. 1.9 cdti auto problems problems
    By trigger in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 28th September 2009, 17:20

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •