User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: cdti 150 lack of power

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    county durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cdti 150 lack of power

    Hi i was just wondering has anyone had any problems with there veccy cdti, the problem is i seem to have lost some of the power from when i bought the car, every so often the spanner light on the dash comes on when i hit 4000 revs in 3rd, been told it could be the maf meter, or it could be the big end barrings. Any ideas would be appriecate.

    thanx
    mike

  2. #2
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra gsi

    Trim : Full heated leather

    Engine : 3200

    Year : 2004

    Default

    have a search on here m8, sounds like your egr valve.

  3. #3
    Regular Member nutron's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    South Central England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : very

    Engine : Z19DTH

    Year : Nosey

    Default

    EGR valve problems usually lead to a noticeable loss of power low down but could lead to engine management lights and problems at top end if the valve is sticking open.

  4. #4
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    EVERYWHERE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could be boost pressure sensor.I had similar problem when a code reared its ugly head a while ago,and was cured by mostly just taking the sensor off and putting it back on again!

    I should say that the car had been stood a while (DMF being replaced) and on the test drive the code came up and was diagnosed as 'boost sensor not within parameters' or something.Obviously the sensor doesn't like being out of action for long periods.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 3.0 v6 cdti 2004 lack of power
    By DONNAS5889 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 15th June 2011, 20:58
  2. Vectra C 150 CDTi Lack of Power
    By sclarkson82 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 18th March 2011, 21:07
  3. Help needed Lack of Low Down Power cDTI 150
    By supersione in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 24th January 2010, 19:58
  4. Lack Of Power (2004 1.9 cdti 8V)
    By user999998 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 2nd June 2009, 09:03
  5. 1.9 cdti sri whine on start, int lack of power
    By kojak01 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 21st February 2007, 08:47

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •