User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Heater / blower problem

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Abbots Langley
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Heater / blower problem

    Hi there,

    I'm new to this forum having just bought my first Vectra. 55 plate, got it cheap at an auction, but having to fix a few issues with it....

    I had the local garage replace the blower motor as that was packed up completely, but I now have the problem where I just don't seem to be getting enough air through into the car.

    I've checked all the common faults out on here (thank you guys! ) and the blower is working on all four settings, the pollen filter has been replaced and the drain hole checked. I've also checked the blower position settings, and as I move the control the air does come out of the right places, so it looks like the servos are all working ok. The recirc button works fine (now I replaced the fuse that was missing! ) and increases the airflow slightly.

    Are there any suggestions as to whether I have a blockage and where it might be, or is it more likely that the new blower just isn't up to snuff, or am I expecting too much compared with my old VW Passat? lol

    Would appreciate any help...

    Jonathan

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    LOWESTOFT
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Blower problem

    I am a New member but i have the same problem as the member above.It is interesting to see that there does not appear to be any solution to it in the last year. If any one has a solution i would be very very grateful.

    ndwright

  3. #3
    Regular Member suj786's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    glasgow
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    try it again with the pollen filter out.

    I was told my pollen filter had been changed. barely any air getting through vents. took filter out and hey presto, works great. changed the pollen filter and all working fine now.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Northampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i have had the same problem...i saw another thread to change the heather motor resistor.. this did not help! i get air slightly through 2 and 3 but only works propa on 4. tried the pollen filter but that didnt change. dont know if i have to replace the motor?

  5. #5
    Regular Member Silentknight's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Swindon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Sounds like you may have to change the motor, probably partially ceased.
    Last edited by Silentknight; 22nd March 2010 at 14:29.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Heater Blower Strange Problem - Help!
    By djr69uk in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 60
    Last Post: 20th January 2014, 22:38
  2. '02 GSI, heater/blower problem
    By RoddyKFC in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 25th September 2011, 12:54
  3. Strange Heater Blower problem
    By dickybow in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 8th May 2011, 22:19
  4. heater blower problem
    By manunut1969 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 21
    Last Post: 26th June 2010, 02:17
  5. Blower / Heater Fan Problem
    By zealot210 in forum Bodywork & Interior
    Replies: 7
    Last Post: 11th January 2010, 17:38

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •