User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Passenger wiper DEAD!

  1. #1
    VIP-Member caravaner-tony's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Corringham.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum Elite 1.9cdti 150

    Trim : Elite

    Engine : ZDTH

    Year : 2007

    Mileage : 108000

    Default Passenger wiper DEAD!

    Wiper stopped working on passenger side this morning

    I assume its the wiper linkage.

    Can anyone tell me what to look for before I start removing the water deflector?

    Thanks.

  2. #2
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 04

    Mileage : 000

    Default

    Does the wiper arm move " by hand" if you move it yourself. ? If it does I would say the limkage has come apart or broken.

  3. #3
    Regular Member mattolly86's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    bodge it take a 13mm socket and torque it down jobs a good'en

  4. #4
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by mattolly86 View Post
    bodge it take a 13mm socket and torque it down jobs a good'en
    What? How is that going to work if the linkage is dead???

    It will be gone on the drivers side, you will see where the linkage has come apart. Just get a new linkage from the dealer, you 100% do not need the motor but they will tell you that you do Assuming that it is the linkage of course
    Now I need a turbo to keep up!

  5. #5
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by ed taylor View Post
    Does the wiper arm move " by hand" if you move it yourself. ? If it does I would say the limkage has come apart or broken.
    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    It will be gone on the drivers side, you will see where the linkage has come apart. Just get a new linkage from the dealer, you 100% do not need the motor but they will tell you that you do Assuming that it is the linkage of course
    What they said.

  6. #6
    Regular Member mattolly86's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    what i meant was maybe its the splines that have gone and you CAN solve that with torquing it down hopefully i wont get shot down this time, remember guys this place is a forum where opinions are asked. if you dont understand my opinion ask me to explain it dont just shoot me down please

  7. #7
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I wouldn't say that Big Sig was shooting you down, merely wondering what you meant/asking you to explain further.

    It 'may' be that the splines have just slipped and tightening it down will help, but it's more likely to be the linkage given it's well documented problems.

  8. #8
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by mattolly86 View Post
    what i meant was maybe its the splines that have gone and you CAN solve that with torquing it down hopefully i wont get shot down this time, remember guys this place is a forum where opinions are asked. if you dont understand my opinion ask me to explain it dont just shoot me down please
    It was the word Bodge I didn't like Didn't shoot you down in flames, sorry if it looked like that, just needed to suggest something else, thats all

    Now I need a turbo to keep up!

  9. #9
    Regular Member mattolly86's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    no probs big sig

    and duncan its even more common for splines to be a problem maybe not on a vec c but i've done mine and my mates and countless other cars

  10. #10
    VIP-Member caravaner-tony's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Corringham.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum Elite 1.9cdti 150

    Trim : Elite

    Engine : ZDTH

    Year : 2007

    Mileage : 108000

    Default

    Thanks. Will give a look when the weather clears a bit.

    Layin a laminate floor tommorrow so will have to wait to Wednesday.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Passenger side wiper has given up
    By GoblinKing in forum Bodywork & Interior
    Replies: 10
    Last Post: 30th April 2011, 14:52
  2. Wtf! Passenger Wiper Packed Up.
    By kev bux in forum Bodywork & Interior
    Replies: 8
    Last Post: 16th January 2010, 14:16
  3. passenger wiper faulty
    By IA76 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 8th December 2009, 13:49
  4. Windscreen wiper dead
    By Nicolas in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 3
    Last Post: 31st March 2009, 23:08
  5. Passenger wiper hitting bodywork
    By TonyR999 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 15
    Last Post: 8th December 2006, 22:24

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •