User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: here's for you brainy bunch

  1. #1
    Regular Member mattolly86's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default here's for you brainy bunch

    is it possible ti uprate my screen in my car to trip computer? i mean i need a new stereo and i think i heard that if i get both these items outta a donor car it maybe very unlikely will work, im only asking as the trip computer and mpg calculator would be ace! well let me know if you dont understand me and let me know what you think

    i have a 54 plate pre-face lift i think its half canbus(has buttons on steering wheel) 1.9cdti club

  2. #2
    Full Member GazVXLINE170's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    it is possible but when you get a new screen and stereo, if they have came together not a problem but:

    If you are keeping your stereo (it will work if it has the 'BC' button on it), make sure the screen you buy has been 'unpaired' from the previous stereo/car it wont work with another unit otherwise

    or

    if there is no BC button you need to replace the stereo, make sure the stereo has been unpaired from its previous screen if it is no use to you.

    In both cases however the new screen will have to paired to each other to function in your car.

    Gazza4
    Insignia VX-Line Nav CDTI 170.

  3. #3
    Regular Member mattolly86's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    well i was thinking about going down to the scrappys and taking both items out in a job lot what you think i? it has to be the cdr2005 or the ccr 2006 right?

  4. #4
    Regular Member mattolly86's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    come on guys help me out

  5. #5
    Regular Member mattolly86's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

  6. #6
    Full Member GazVXLINE170's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i know the ccr2006 is half canbus.

    Also if you are taking the screen with it then there is no problem.

    Gazza4
    Insignia VX-Line Nav CDTI 170.

  7. #7
    Regular Member mattolly86's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    any more surgestions?

  8. #8
    Admin & Merchandise Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    The CDR2005 and CCR2006 are your only real options and the screens are not paired to the head unit all though if you do manage to get a screen (GID) you will have to get either the wiring loom from the donor car or snip the plug from the GID and wire it in as they have different plugs

    TID = 18 pin plug (small screen with two buttons)

    GID = 32 pin plug (large screen no buttons)

    Then after all that you will have a working CCR2006 with a GID Screen but you wont have the options like level sensors or trip computer as you will have to add more wires in and then get tech2 to enable them.
    I wont bore you with these details until you have successfully wired a GID into your car.
    Might be easier and less expensive buying a car with these in it :P or just buy a CDR2005 and leave the screen you have in it

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. A Friendly Bunch !!!
    By Hynzy in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 12th May 2011, 22:08
  2. What a great bunch
    By Ralphwells1967 in forum General Chat
    Replies: 14
    Last Post: 5th January 2011, 23:30
  3. i need some brainy people
    By apple in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 3rd June 2009, 00:41
  4. You bunch of ******s !
    By Gregg in forum General Chat
    Replies: 20
    Last Post: 5th February 2008, 23:48
  5. What a friendly bunch!
    By Doug-SRidirect in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 23rd October 2005, 20:18

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •