User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Limp Home Prob - Again!!

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    North east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Eek Limp Home Prob - Again!!

    Hi i have a january reg'd 2003 2.2dti vectra that seems to have a little problem with it . Its been to vauxhall and because it wont give them a fault code they dont seem to know whats wrong with it or just cant be bothered one of the two he said in a none sarcastic way!!! Every time i tow my caravan the same thing happens as soon as you drop gear to get the revs up the engine goes into limp home mode has any one had the same problem or have any ideas please
    cheers

  2. #2
    Regular Member vectra666's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    possible egr valve????
    happend on mine last week no codes shown on tech 2
    followed how 2 on cleaning egr and now runs mint

  3. #3
    Full Member bobssignum's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    polishing something or other somewhere
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum 2.0 DTi

    Trim : Elegance/Elite

    Engine : 2.0DTi

    Year : 2003

    Mileage : 73350

    Default

    Hi mate as vectra666 has said egr valve is favourate for this fault , also give your boost sensor a clean , if still no joy check your hoses from your turbo to the manifold via the intercooler for splits/holes , check your vacuum hoses for splits usually around the rubber connectors these are the most common faults which cause the dti to go into limp mode .

    hope this helps regards bob
    Driving vauxhall,s for 30 + years
    and still loving it

  4. #4
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Now I need a turbo to keep up!

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    worcester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Spanner light on, max rpm 2500, turn off engine fault clears, take foot off go pedal and sometimes spanner light clears. Car runs for weeks with no problems and then I get the spanner light on a dozen times on a trip.
    Is this the same problem EGR valve needs cleaning?

    Thanks in advance

  6. #6
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by jstal40024 View Post
    Spanner light on, max rpm 2500, turn off engine fault clears, take foot off go pedal and sometimes spanner light clears. Car runs for weeks with no problems and then I get the spanner light on a dozen times on a trip.
    Is this the same problem EGR valve needs cleaning?

    Thanks in advance
    Maybe. maybe not. Check all of the above as they are the usual suspects.
    Now I need a turbo to keep up!

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    North east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    okee cokeee will give it a go n c wot happens thanks

  8. #8
    Regular Member alexander08's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    derry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    limp you say ?? heard there are pills you can get for that sort of thing ?? lol.. naw i had the limp mode in my vectra b only it was a wierd one that only happened in the mornings and once the power burst through it was a great driving car.. changed egr valve and nothing helped..

  9. #9
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by alexander08 View Post
    limp you say ?? heard there are pills you can get for that sort of thing ?? lol.. naw i had the limp mode in my vectra b only it was a wierd one that only happened in the mornings and once the power burst through it was a great driving car.. changed egr valve and nothing helped..
    It was probably something else than the egr then mate
    Now I need a turbo to keep up!

  10. #10
    Regular Member ptrehearn152's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi all new to this forum,
    i've just bought one of these and i traded in a frontera 2.2 dti with the same engine, i had a problem with what i thought was 'limp mode' do you get any smoke from the exhaust when this happens? if you do take the egr valve out and prod around through the hole in the manifold to see if it is gunged up, if it is you will have to take the mainfold off and give a thorough cleaning as there are some butterfly valves inside that will not operate and allow the turbo to work, i did my frontera and the difference was amazing, it will take a couple of hours but i they are clogged up it has to be done and the beauty is there are no gaskets to worry about, hope you get it sorted.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Limp Home
    By xf8u39 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 18th August 2012, 18:00
  2. egr blanked - 2000 miles and no limp home home
    By jonestown in forum Y & Z30DT Specific
    Replies: 30
    Last Post: 1st August 2012, 14:55
  3. Limp Home mode
    By Bredsticz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 12th July 2012, 19:43
  4. dam limp home?
    By garry7000 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 27th May 2010, 23:08

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •