User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: 1 sub out 4 channel amp?

  1. #1
    Regular Member Ratty Dad's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Rochdale England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused 1 sub out 4 channel amp?

    hi guys

    i'm new to this ice instalation lark!
    been reading lots of posts and got most questions answered without having to post. altough i cant find any threads to help me!

    I have 1 rca sub out, 2 rca rear out, 2 rca front out etc on my head unit but 2 subfoofers and a four channel amp.

    what do i connect to the amp?

    (sorry i'm new to in car audio. GREAT with home/club audio, been a dj, producer and promoter for many years)

    i know what i would do if it was a home set up!

    any help please would be appreciated

  2. #2
    Regular Member sdemps's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You run the sub out RCA's to your 4 channel amp, then i'd bridge 2 channels to one sub to give you a higher output then tune it to get the right sound, easy!!! Good luck.

  3. #3
    Regular Member Ratty Dad's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Rochdale England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by sdemps View Post
    You run the sub out RCA's to your 4 channel amp, then i'd bridge 2 channels to one sub to give you a higher output then tune it to get the right sound, easy!!! Good luck.

    only one sub out!!!

    thats the problem would a "Y" rca spliter work or am i just being daft?

  4. #4
    Regular Member sdemps's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeah the Y splitter is all you need.

  5. #5
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    A 4 channel amp usually only has 1 set of RCA inputs... doesn't it?

  6. #6
    Regular Member sdemps's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    A 4 channel amp will usually have 2 RCA inputs.

  7. #7
    Regular Member alzsxi's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Maidstone, Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What make and model amp are you using?

  8. #8
    Regular Member Ratty Dad's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Rochdale England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    a mutant mt2404r

    not the best but i'm skint

    i don't wanna blow the street up but i listen to drum and bass so i really need bass!!!!!

  9. #9
    Regular Member Robward27's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Witham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you got a sub yet might be worth getting one with dual voice coil then you can run 2x450w from the amp

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Channel 4 now
    By Happy Girl in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 3
    Last Post: 11th January 2011, 01:14
  2. peter kay channel 4
    By benny in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 24
    Last Post: 15th October 2008, 00:57
  3. RDS not changing channel
    By iwoo in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 30th September 2008, 19:57
  4. Channel 4 8pm
    By blr123 in forum General Chat
    Replies: 11
    Last Post: 24th September 2007, 21:22
  5. Channel Five
    By MLC in forum General Chat
    Replies: 8
    Last Post: 10th July 2007, 08:38

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •