User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: maf sensor?

  1. #1
    Regular Member Morephun's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    everywhere
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default maf sensor?

    why is it that if I disconnect my maf sensor I get no warnings on my dash?drove a 16 mile round trip and no warning light???

  2. #2
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Got me mate. I think the car runs on baseline info, when Vid was having some over fueling problems, his car ran better with it disconnected also?

  3. #3
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    A disconnected MAF should report a fault code...P0100 to P0104

  4. #4
    Regular Member Morephun's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    everywhere
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    so I could get the code and nothing showing on the dash?

  5. #5
    Regular Member gtr1000's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Carmarthen
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Strange one this. When I forgot to re-connect the MAF on my 3.2, the spanner light kept coming on for 2-3 seconds before going out. IIRC lasted quite a while til it cleared itself.

  6. #6
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    It may not be a MIL lighting event - i'm not sure.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 13th August 2012, 22:25
  2. P0141-04 o2 sensor heater circuit open (bank 1 sensor 2)
    By Mark1892 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 3rd August 2012, 09:19
  3. Fitting & Installation of ABS Harness & brake Help sensor sensor
    By Elahi_786 in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 11
    Last Post: 17th April 2012, 20:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •