User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: 3.2V6 - noisy belts

  1. #1
    Regular Member gtr1000's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Carmarthen
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Sri

    Engine : 140 Ecoflex S/S

    Year : 2013

    Default 3.2V6 - noisy belts

    Had the cam belt, auxillary belt and water pump replaced by VX stealer on 06.10.08 (just over three months ago). When the engine's warm, no noise from the belt area but when you start it from cold, especially on these cold mornings, well.........

    Screeching and whistling, not loud but certainly a difference to when it's warmed up. Enough to turn heads when it's been parked up

    Have sprayed a very tiny bit of WD40 onto the auxillary belt but noise still there there. Had a similar thing before the belts were changed and this sounds more like a bearing or pulley.

    Going in to same Vx garage next week for a once over so any ideas what they're gonna tell me?

    Also, what sort of warranty in terms of time would I have got on the work they carried out, bearing in mind it was just over three months ago.

  2. #2
    Regular Member byebyeitsagsi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine does this to, sweet as a nut when warm but when its cold i prefer to walk away till it heats up lol.

  3. #3
    Full Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bristol
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I think you will find it the auxillary belt tensioner. I had this on my vectra. Spray water on it to see if it stops not wd40 that just makes a mess.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cam belts
    By SRIRob in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 4th January 2010, 23:01
  2. Belts
    By bgm46 in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 29th January 2009, 09:56
  3. drive belts again!!!!
    By geebee007 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 17th September 2008, 07:36
  4. Belts
    By jamesr in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 24th April 2008, 23:02
  5. Belts?
    By Stevie-B in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 29th June 2007, 13:42

Visitors found this page by searching for:

vectra 3.2 noisy water pump

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •