User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: My thoughts on the CD70 Navi

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Liverpool
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default My thoughts on the CD70 Navi

    Ok so now I’ve had a bit of time to get to fiddle properly with the CD70 Navi!

    This isn’t a rant – hopefully someone can shorten my “bad points” list with advice.

    I’ll start with what I think are the good points:


    • Plays MP3 – ability to select track/album
    • Good sound quality
    • GPS signal is very quick
    • Sat Nav does actually get you around Ok (see bad points below!)
    • Board computer seems accurate enough
    • Easy to use
    • Traffic info & map


    Now here’s what I think are the bad points:


    • Maps are very ugly – all those pink and horrible red colours
    • Map quality is awful – thin white line
    • Can’t have “North Up” on the map AND keep the white arrow in the centre of the screen
    • No 3D view
    • Only 4 digit postcodes
    • Cannot pause a CD – have to lower volume or switch to radio
    • No mute button
    • No scrolling text for MP3
    • Can’t see track times AND track name together
    • Can’t change any of the default colours
    • The traffic info doesn’t seem to come into play when navigating – it doesn’t help me avoid congestion automatically
    • I hate the “Warning” message every time I start the Navi system – ideally it would go straight to the map


    I have the latest software update, and the latest maps.

    So far, I haven’t had to use my Nokia GPS or TomTom – so for that reason, it is proving very useful (fingers crossed).

    Cheers

  2. #2
    Regular Member LJ sxi-nav's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Winchester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Ref Postcodes - they can be up to 5 digits like RG27 9 - not ideal but workable.

    Ref No CD Pause - you could switch to Radio then mute, not an ideal solution though...

    Ref No Mute - Hold the power button in for a few seconds - volume mutes. press briefly or rotate (I think) to un-mute.

    Ref Traffic Info and navigating - There is a setting somewhere about using Dynamic Guidance - make sure it is on. Mine will warn of traffic situations ahead and I have the choice of carrying on (press nothing) or detour round the problem.

    Ref Warning. Yes it is annoying!

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by LJ sxi-nav View Post
    Ref No CD Pause - you could switch to Radio then mute, not an ideal solution though...!
    The CD pauses if you mute, so no need to switch to radio.

  4. #4
    Regular Member LJ sxi-nav's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Winchester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    ooh, didn't know that! thought it just muted sound but kept playing. Thanks!

  5. #5
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by LJ sxi-nav View Post
    Ref Postcodes - they can be up to 5 digits like RG27 9 - not ideal but workable.
    Thats due to the royal mail
    Now I need a turbo to keep up!

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Liverpool
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by LJ sxi-nav View Post

    Ref Traffic Info and navigating - There is a setting somewhere about using Dynamic Guidance - make sure it is on. Mine will warn of traffic situations ahead and I have the choice of carrying on (press nothing) or detour round the problem.
    Yep - that's switched on. So far it hasn't done anything, but we'll see!

    The mute tip is excellent!

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West Midlands
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Anyone know if it's possible to preview the planned route after inputting destination?

    Thanks in advance>

  8. #8
    Regular Member MrT's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Near Durham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    Thats due to the royal mail
    Stunted postcodes used to be an annoying thing abt my old Navman unit - but TomTom's have had it for ages, as has my current unit, a Becker z200 which, despite being German, i the only one I've used so far to include 'Please' at the start or very close to the start of each instruction. It's more of a request than an instruction. Plus it has TMC Pro, trip view, journey waypoints, plus speed limit database and adjustable - erm - 'overspeed' warning...

  9. #9
    Ex Vec-C Admin Stevel's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Chester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by S16XTY View Post
    Anyone know if it's possible to preview the planned route after inputting destination?

    Thanks in advance>

    Press Info>scroll to Route List.

    Navigation needs to be active.

  10. #10
    Regular Member ccsnet's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    The local dealers if driving my old Vectra
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Pretty much sums the CD70 up.... its not bad but it aint great either.

    Terran

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cd70 navi
    By Gripper in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 8th October 2009, 18:14
  2. CD70 Navi
    By tammyman09 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 14th September 2009, 21:17
  3. CD70 Navi
    By twinsetal in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 24th July 2009, 00:59

Visitors found this page by searching for:

detour cd70

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •