User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Another Problem

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2005
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Another Problem

    Hi again guys, just thought I'd enquire about another problem my old fella has been having.

    Basically when reversing or moving off at slow speeds he was having this loud rattling noise, so I thought it maybe be the engine undertray was loose, had a look under the car and it was fine, completely secured. However, noticed that underneath the car, almost totally in the middle of the car (both length and width wise) there was this bit of sheet metal hanging loose more to the nearside than offside right next to where the exhaust centrebox is, it looked as though it had originally been bolted to the underside of the car as there were nuts/bolts holding something black in colour to the underside of the car, and where the nuts bolts were there were holes in this piece of sheet metal in exactly the same places, which looked like the heat had expanded the holes causing it too fall off of the nuts and bolts.

    I kinda bent it back into shape and the noise has gone but just wondering what this part was as it didnt look like it actually served any purpose.

  2. #2
    Regular Member ditchp's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    The world famous city ground
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    could have been a piece of heat sheilding that has dropped down matey......
    Midlands Mod Shop - NFFC.

  3. #3
    Regular Member old cruiser's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    slough
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I would agree on that, a heat shield.
    Cheers Pete

  4. #4
    Ex Vec-C Admin & Founder GARY3306's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ashington, Northumberland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I suspect this is a VAG vehicle (more probably a Passat). Am I right? If so, it isn't a heat shield, it's a thin (as in width, not thickness) bar, that spans the tunnel into which the exhaust runs along. It is there as a first line of defence for the exhaust, should you bottom it out. They always get clattered and rip the bolts out and bend the bar. Lost count of the amount I have taken off and straightened at work
    [SIGPIC]VX<font color=Red>R</font> with added Courtenay <img src=https://www.vectra-c.com/forum/images/smilies/biggrin.png border=0 alt= title=Big Grin class=inlineimg />

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2005
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    no mate its not a VAG, its a 54 plate Vectra 2 litre diesel

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rear Signum Light problem problem - help
    By scw02102 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 8th July 2012, 21:12
  2. Wiper Electrical Problem? (Not sticking or cold weather problem)
    By SRIAdam in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 7th July 2012, 16:13
  3. 1 problem sorted and 1 more problem arises
    By bunsen1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 4th April 2011, 13:03
  4. Bit of a problem, Need Help
    By vectrasri-j in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 18th January 2010, 19:21
  5. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •