User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Need to pick your brains

  1. #1
    Regular Member cdms811's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Need to pick your brains

    Had a few problems lately with the vec.

    1) The washer pump stopped working

    2) Having a misfire

    3) now appears that the alternator has given up the ghost.

    Am wondering if the forst 2 are related to the alternator going. The washer pump stopped during the cold snap and the auto electrician thought not enough voltage was getting to it.

    Is the alternator an expensive replacement. I have a 2005 05 plate 2.2 direct sri

  2. #2
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    is the washer pump not atempting to work at all?? ie can u hear it working?, if not take it off + connect it to the batt to test it , regarding the alternator some vec c's have been known to have alternator problems, go to your local dealer and get him to check to see if your's come into the serial number's that are been recalled, if so it will be replaced free of charge regarless of age. as for the missfire it could be anything but you may get a reply from a petrol head as im a oil burner my self so best of luck, if your washer pump has life in it remove the black rubber bung from where it locates and clean it, it's a filter and there well known to clog with gunk!. it's located under the front of the n/s wheel arch.

  3. #3
    Regular Member cdms811's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by the-wizard View Post
    is the washer pump not atempting to work at all?? ie can u hear it working?, if not take it off + connect it to the batt to test it , regarding the alternator some vec c's have been known to have alternator problems, go to your local dealer and get him to check to see if your's come into the serial number's that are been recalled, if so it will be replaced free of charge regarless of age. as for the missfire it could be anything but you may get a reply from a petrol head as im a oil burner my self so best of luck, if your washer pump has life in it remove the black rubber bung from where it locates and clean it, it's a filter and there well known to clog with gunk!. it's located under the front of the n/s wheel arch.
    The washer pump was fine once the air temprature came back up. It is suspected that there was not enough voltage to fire it

  4. #4
    Regular Member glynn's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    stevenage, hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the washer pump could be clogged up due to having to much neat screen wash in it

    the miss fire could be down to the spark plug or coil pack

  5. #5
    Regular Member cdms811's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by glynn View Post
    the washer pump could be clogged up due to having to much neat screen wash in it

    the miss fire could be down to the spark plug or coil pack
    Thanks Glynn but the pump is fine. It didnt turn when the air temp was sub zero. Am wondering if there was no enough voltage to it due to the alternator failing.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pick your brains
    By Danger_MouseUK in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 9
    Last Post: 21st March 2012, 10:37
  2. Replies: 8
    Last Post: 10th November 2009, 12:22
  3. Need to pick your brains / spoiler screw problem
    By Teza in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 29th October 2009, 22:52
  4. Let me pick ur brains. engine prob :)
    By Craig1985 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 13th June 2008, 16:08
  5. have you got brains
    By chrisgettings in forum General Chat
    Replies: 5
    Last Post: 16th January 2008, 23:51

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •